Kővágószőlős is leszerződött a Forrásházzal – Frissítve!

Immár Kővágószőlős is döntött: augusztus elsejétől a Tettye Forrásházzal kötöttek szerződést, ezután tehát a Tettye szolgáltatja majd a vizet a településen – tájékoztatott keddi közleményében Winkler Tamás, a szolgáltató vezérigazgatója.

hirdetés

Mint írja, “a település közgyűlése egyhangúlag döntötte el, hogy július 31-ével felmondják a Pécsi Vízművel fennálló szerződést. Azért választották a Tettye Forrásházat, mert biztosabbnak és kiegyensúlyozottabbnak látják az együttműködést Pécs egyetlen vízszolgáltatójával.”

Kiemelte, a társaság örömmel kötötte meg a szerződést – Kozármisleny után – Kővágószőlőssel is, így élők kedvező feltételekkel jutnak hozzá a vízhez. “A Tettye Forrásház célja, hogy kiegyensúlyozott, minőségi szolgáltatást, kiváló minőségű vizet biztosítson szerződéses partnereinek” – összegzett a Winkler Tamás.

Frissítve (17:34)

A Pécs Vízmű Zrt. az alábbi közleménnyel reagált:

“Kővágószőlős Önkormányzatának a Pécsi Vízművel 2020-ig, azaz még 10 évre szóló érvényes üzemeltetési szerződése van, amit a kővágószőlősi önkormányzat egyoldalúan mondott fel néhány nappal ezelőtt.

A Pécsi Vízmű az egyoldalú szerződésfelmondás miatt kártérítési igénnyel él, ám mint eddig is, szakszerűen fog eljárni a szolgáltatás átadás – átvétele folyamán. A szolgáltatási területéhez tartozó 33 településen a Pécsi Vízmű továbbra is biztosítja a biztonságos és magas színvonalú szolgáltatást.”

hirdetés