Kővári vitatkozni akar

Kővári János nyilvános vitára hívta a konkurens pártok polgármesterjelöltjeit az Összefogás Pécsért Egyesület szerda reggeli sajtótájékoztatóján, valamint bemutatta az egyesület “beszélgető padjait”, ami a pécsiekkel történő szorosabb kommunikáció kialakításának legújabb eszköze lehet. 

hirdetés

Az eső elől a Virág Cukrászdába menekültek az Összefogás Pécsért Egyesület szerda reggeli sajtótájékoztatójának résztvevői. Az eseményt Kővári János, az ÖPE polgármesterjelöltje azzal a hírrel nyitotta, hogy az egyesület mind a 19 képviselőjelöltje sikeresen regisztrált az önkormányzati választásokra, mely elmondása szerint bebizonyította, hogy a város igényt tart egy lokálpatrióta civil szervezet munkájára.

Kővári ezután bemutatta az ÖPE legújabb akcióját. Az egyesület úgynevezett „beszélgető padokat” fog elhelyezni szerte a városban a nemrég kihelyezett „üzenőládák” közelében, melyek a polgármesterjelölt elmondása szerint a pécsiekkel kialakított szoros kommunikációt kívánják erősíteni.

Ilyen padokon lehet majd csevegni az ÖPE jelöltjeivel
Ilyen padokon lehet majd csevegni az ÖPE jelöltjeivel

A „beszélgető padok” a választókörzetek frekventált pontjain fognak helyet kapni, és mindegyik padnál bizonyos időkben jelen lesz az adott kerület ÖPE-jelöltje, akikkel bárki leülhet kötetlenül beszélgetni a város helyzetéről, a problémákról, a lehetséges ötleteikről és javaslataikról. A padok pontos helyét az ÖPE egy jövő heti közleményben fogja közzétenni.

Kővári ezután újabb fontos bejelentést tett. Az ÖPE polgármesterjelöltje a választásig elkövetkező négy hétben heti egy alkalommal nyilvános vitára hívja a konkurens pártok vezetőit. Kővári leszögezte, a viták nem politikai viták lesznek, témájuk nem a egyes pártok programja, hanem a városvezetéssel kapcsolatos ötleteik és terveik civilizált megbeszélése lesz. Kővári elmondta, hogy a nyilvános vitákon természetesen egyenlő feltételeket fognak biztosítani, hogy a konkurens pártok jelöltjei végre „színt tudjanak vallani” a városvezetéssel kapcsolatos eddigi- és leendő tevékenységükről.

Az ÖPE sajtótájékoztatója a cukrászda félhomályában
Az ÖPE sajtótájékoztatója a cukrászda félhomályában

Kővári hozzátette, a viták pontos helyszínét még nem tudják, de feltehetően egy-egy fiatalok által kedvelt, népszerű pécsi helyen kerülnek majd megszervezésre, mivel a polgármesterjelölt szerint az egyesületnek fontos, hogy felvegyék a kapcsolatot azokkal a szkeptikus és csalódott fiatalokal, akik a fővárosba- vagy a külföldre költözéssel szemben még fontolgatják, hogy Pécsett maradnak.

Vozár Pál, az ÖPE III. választókerületi képviselőjelöltje elmondta, hogy a ki- és elvándorlás nem csak a fiatalok körében tűnik egyedüli megoldásnak, melynek szerinte a jelenlegi pártpolitika által meghatározott városvezetés „negatív kisugárzása” az oka.

Kővári végezetül bejelentette, hogy aktivitásuk és lelkesedésük a választások után is meg fog maradni, sőt, már azt tervezik, hogy a jövőben „lefednék a várost” részönkormányzatokkal, és egy civil közgyűlést is ki szeretnének alakítani.