Otthon az asszony a főnök

Kővári János, pécsi főcivil otthon átengedi a vezető szerepet feleségének, de nem is nagyon van más lehetősége – mondja, miután három lánya biztosan leszavazná. Néha viszont problémás az otthoni “nagy demokrácia”. 

hirdetés

– Otthon szerencsére béke van, szívesen engedem át a terepet a feleségemnek, hiszen ő tartja össze a családot és sok súrlódás lenne abból, ha otthon is folyton vezető szerepet töltenék be. Persze néha azért erre is szükség van – árulta el lapunknak Kővári János. Az ÖPE frakcióvezetője szerint náluk odahaza egyébként is igen demokratikusan mennek az ügyek, csakúgy, mint a frakcióban.

kővári jános és családja2

– A három nagylány, akik 17, 19 és 20 évesek, valamint a tízéves fiúcska jó csapatot alkotnak, édesanyjuk pedig igazán jó anya. Néha problémát okoz a nagy demokrácia, például ha ütköznek a programok, vagy épp azt nem tudjuk eldönteni, hová menjünk közösen. Ilyenkor azért kell az apai határozottság. Egyébként én nem vagyok híve a “majd én megmondom kisfiam, mi neked a jó” nevelésnek. Arra tanítottuk őket, hogy ne félelemből cselekedjenek, hanem tudjanak jó és rossz között dönteni – avatott be Kővári János a részletekbe.

A család egyébként most egy új taggal bővült, miután 13 éves labradorjuk nem régen elpusztult. A kis kölyökkutya, Bendegúz a család középpontja lett, többek között azért is, mert másodpercek alatt képes felforgatni a mindennapos rendet.