Nem érti az állami szerepvállalást az MSZP

Nem tetszik a szocialistáknak, hogy az állam is beszállna a Tettye Forrásházba, keveslik a munkahelyeket, sokallják az adókat – derült ki a Tüzér utcai MSZP-székházban, Tóth Bertalan és Szakács László MSZP-s képviselőjelöltek pénteki sajtótájékoztatóján. 

hirdetés

– Egymillió munkahelyet ígért a kormány, ez közfoglalkoztatással és külföldön össze is jött – kezdte ironikusan Tóth Bertalan sajtókonferencián mondandóját. A politikus szerint a jelenlegi helyzetben megalázó bérért közmunkára kényszerítik a munkanélkülieket, külön probléma a fiatalok drasztikusan romló munkaügyi helyzete és külföldre költözése.

Szakács László szerint Pécsett 5000 munkahelyet ígértek 2010-ben, ebből nem lett semmi.

– Követeljük, hogy csökkentse az adókat a pécsi önkormányzat, így hozza helyzetbe a vállalkozásokat – szögezte le Szakács.

Tóth szerint a kormány a város teljes adósságát átvállalta, ezért van lehetőség erre.

– Követeljük, hogy a pécsi kisvállalkozások 2,5 millió forintos árbevételig ne fizessenek iparűzési adót, a pécsi, nem multinacionális vállalkozások ingatlanadója csökkenjen a felére, lakások esetében 65 négyzetméterig ne kelljen fizetni, ahogyan a nem spekulatív céllal vásárolt telkek esetén sem – mondta Tóth.

A politikus nem érti azt sem, hogy miközben hárommilliárd forintot kapott az államtól Pécs, hogy kompenzálja a Suezt, cserébe miért akarja átvenni az állam a Tettye Forrásház szintén hárommilliárd forintnyi részvénypakettjét.

– Fogalmunk sincs, milyen feltétekkel történik ez meg, nem tudjuk, hogy mennyit ér a Tettye Forrásház – mondta Tóth. – Követeljük, hogy a támogatásokat munkahelyteremtésre fordítsa az önkormányzat.

  • gné

    Ők nem értik, akik az egész országot államosították a háború után, gondolkodjanak erősen koncentráljanak!

  • nemtudomki

    A Tettye-ügyben Zsótika nagyon átvert bennünket!