Közbiztonsági centrummal gazdagodhat a meszesi városrész

Meszesen, a Szeptember 6-a térnél lévő ingatlannál tartottak bejárást a Mindenki Pécsért Egyesület Jobbik frakciójának önkormányzati képviselői Pécs két alpolgármesterével és a rendőrség, a közterület-felügyelet illetve a polgárőrség képviselőivel.

– Az üres ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, jelenleg nincs funkciója – mondta Fogarasi Gábor, a pécsi közgyűlés Jobbik frakciójának vezetője. – Azt a koncepciót dolgoztuk ki, hogy egy közbiztonság szempontjából problémás területen egy helyen, egy ingatlanban legyenek jelen a rend fenntartásában érintett szervek. Egy Pécs-keleti közbiztonsági centrum kialakítása mellett döntöttünk, amelynek jó helyszíne lehet ez az épület – nyilatkozta Fogarasi.

hirdetés

Hozzátette: frakciójuk, Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármester, valamint a hatóságok képviselői pénteken délelőtt a helyszínen egyeztettek.

Közösen vizsgálják az épület alkalmasságát, valamint azt, hogy milyen átalakításokat igényel az ingatlan, hogy maradéktalanul betölthesse a neki szánt funkciót.

– A cél az, hogy a lehető leghamarabb megvalósuljon ez a közbiztonsági centrum, amelynek komoly szerepe lehet abban, hogy a problémát helyben tudják kezelni az érintettek – mondta Fogarasi Gábor.

Fotók: Csortos Szabolcs

hirdetés

Hirdetés