Közel egymilliárdos egészségközpont épül

Rehabilitációs központ7

hirdetés

Kardiológiai és idegrendszeri betegek rehabilitációs központja épül a klinika Rét utcai telkén. A 850 milliós beruházás azt jelenti, hogy a pécsi betegeknek nem kell messzire utazniuk és a legmodernebb körülmények között gyógyulhatnak.

A világszínvonalat képviseli az a rehabilitációs központ, amely a klinika Kórház tér-Rákóczi út-Rét utca által határolt tömbjében épül. Az 1600 négyzetméteres kétszintes létesítmény most érte el legmagasabb pontját, így az egyetem és a város vezetői, valamint a kivitelezők bokrétaünnepséget tartottak a beruházás helyszínén.

Rehabilitációs központ8

– Elsősorban a pécsieket és a környéken élőket szolgálja majd az új központ, amellyel az akut ellátás utáni szakaszban való gyógyulás egyszerűsödik – emelte ki Girán János, a polgármesteri kabinetiroda vezetője. Megjegyezte: a 400 ágyas klinika teljes körű felújítása, a Lánc utcai rendelőintézet modernizálása mellett a mostani beruházás egy újabb lépés az egyre jobb pécsi egészségügy létrehozásában.

Rehabilitációs központ4

Bódis József, a PTE rektora azt mondta: pár évtizede még nem, de ma már elvárás az egészségügyi ellátással szemben a rehabilitáció, azaz a lábadozás segítése, egyre fontosabbá válnak a hasonló intézmények. Hozzátette: az intézménnyel egyre jobb feltételekkel élhetnek majd teljes életet műtétek után az emberek.

Péley Iván főorvos beszámolt arról, hogy jövő év elejére teljesen készen áll a mintegy 1600 négyzetméteres rehabilitációs központ, mely a Neurológiai és az Idegsebészeti Klinika Rét utcai épülettömbje közvetlen szomszédságában áll, s ahhoz kapcsolódik majd.

Rehabilitációs központ1

Itt kerülhet majd sor az idegrendszeri károsodások – így a balesetek, vérzések – európai szintű akut ellátása utáni fekvőbeteg rehabilitációjára, valamint a hasonlóan magas szintű kardiológiai és pulmonológiai ellátást követően a szív- és tüdőgyógyászati betegek ambuláns rehabilitációjára.

Az ideggyógyászati fekvőbeteg rehabilitáltak esetében a létesítménnyel lehetővé válik a diagnosztika, valamint a konzíliumok, a műtői háttér, illetve az intenzív osztály szükség esetén azonnali használata, kiküszöbölve az időnként kellemetlen, hosszadalmas és költséges betegszállítást.

Rehabilitációs központ5

Az ambuláns rehabilitáció szakrendelői, a betegek egészséges életmódra történő oktatását szolgáló oktató-közösségi terek, valamint két tornaterem kerül az alsó szintre. Az első emeleten pedig összesen 25 fekvőbeteg ágy szolgálja a betegellátást egy-, két- és négyágyas, fürdőszobával rendelkező, a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő kialakítású és berendezésű betegszobákban.