Mindenki készüljön! Itt a strandszezon

Hivatalosan ugyan még nem indult el Pécsett a strandszezon, de mivel nagyon komolyan közeleg az igazi nyárias idő, ezért készítettünk egy strand-összeállítást azoknak, akik már alig várják, hogy csobbanhassanak egyet valahol a városban, vagy Pécs közelében.

hirdetés

A pécsiek kedvenc strandjai nemsokára kitárják kapuikat, ezzel együtt pedig újra beindul a városban a strandszezon. Az időjárás pedig – ha minden a terv szerint halad – remek kora nyári idővel kedvez majd a fürdeni vágyó pécsieknek. De hova is menjünk, ha már nem bírjuk a hőséget?

Csobbanhatunk a 80 éves hullámmedencében is
Csobbanhatunk a 80 éves hullámmedencében is

A Hullámfürdő strandja pár nap múlva, május 23-án nyit, a várakozás viszont meg fogja érni, ugyanis miután tavaly nyáron két hónapig felújítás zajlott Pécs első számú strandján, ezért az idei megnyitó után mindenki szemügyre veheti a megújult strandot. Szűcs Zsolt, a strandot is üzemeltető PSN Zrt. szóvivője lapunknak elmondta, hogy a Hullám összes kültéri medencéje, a taposók és a zuhanyzók is új külsőt kaptak.

Mindemellett pedig pár héttel ezelőtt a szauna felújítása is befejeződött, aki tehát a fürdőzés közben ott is lazulna egy kicsit, az már egy teljesen renovált szaunában teheti ezt meg. Ha ez nem lenne elég, a kültéri medencék mellett egy új kosárlabdapálya is épül, szóval nem csak a lubickolásé lehet a főszerep. Érdekesség – folytatta Szűcs –, hogy a megnyitó dátuma azért esik a megszokottaknál korábbi napra, mivel május 23-án lesz 80 éve annak, hogy megnyitott a hullám-medence.

nő, strand, fürdés, víz, úszás, napozás
Már alig várjuk

Május utolsó napján – ahogy az megszokott – nyit a város másik népszerű szabadtéri fürdője, a Pollack strand. Az egyetemisták által kedvelt hely továbbra is egy feszített víztükrű és két gyermekmedencével várja a látogatókat, a medencék mellett pedig van itt még röplabdapálya, játszótér, tűzrakóhely és grillező is, de aki ejtőzni akar, annak a hintaágyak is jól fognak jönni.

Tóvári Sándor, a strandot üzemeltető Tóvári Uszoda Kft. vezetője elmondta, hogy a diákok továbbra is nagyon kedvezményes áron használhatják a fürdőt, de van délelőtti úszójegy is, amely a külsős látogatóknak fog kedvezni.

Irány az aquapark!
Irány az aquapark!

Ha egy kicsit utaznánk a felfrissülésért, akkor pedig ott van a pécsiek által szeretett orfűi aquapark, ami Németh Zsolt ügyvezető szerint várhatóan június közepén fog kinyitni – de ez erősen függ az időjárástól is. Németh lapunknak elmondta, hogy a részben kicsinosított aquaparkot idén is a két évvel ezelőtti, 2013-as árakon használhatjuk.

Kérdésünkre, hogy készülnek-e az idén valamiféle meglepetéssel, azt válaszolta, hogy igen, de azt még nem árulhatja el, hogy mi az. Aki nem bír a kíváncsiságával, az tehát június közepén utána tud járni a meglepetésnek.

A Pécshez közeli települések strandjainál is mozgolódás érezhető. Harkányban már töltik a külső medencéket, de május elsejétől már egy úszómedencét meg is nyitottak. A további hat medencére egy kicsit azonban még várni kell. A siklósi termálban május 23-án indul a szezont, de ez függ az időjárás kegyességétől is. A magyarhertelendi termálnál sem megy még az összes nyitott medence, de négyet már használhatnak a mártózók – úszni azonban itt még nem lehet. Szigetváron ugyan a fedett fürdő mellett egész évben lehet használni a kinti termálvizes medencéket is, de áprilisban már a sportolásra alkalmasat is feltöltötték, májustól pedig itt is fürödhetünk már.  A sikondai termálfürdő kültéri részlege május közepétől lesz látogatható, de addig legalább a fedett medencében pancsolhatunk.