Közfoglalkoztatottak újítják fel Pécs óvodáit

Jobb lesz nekik az új ovikban

Egy közel 6 milliós beruházás keretén belül újult meg a Papnövelde utcai óvoda. A közfoglalkoztatottak segítségével kialakított új fejlesztőszoba létrejötte egy városi mintaprogram első állomása, további hasonló óvodafejlesztések tehát a közeljövőben is várhatók.

hirdetés

Egy kimerítő fejlesztési folyamat végére ért a város a Papnövelde utcai óvodában, ahol egy új, érdekes és színes fejlesztőszobát alakítottak ki a kicsiknek. A játékokkal, új gyerekbútorokkal, mozgatható-alakítható bútorokkal berendezett közösségi térben a gyerekeknek alkalmuk lesz különböző csoportfoglalkozások keretén belül játszva, szórakozva tanulniuk.

A gyerekek érdekeit szolgálja a fejlesztés
A gyerekek érdekeit szolgálja a fejlesztés

Három, régóta használaton kívüli helyiségből jött létre ez a terem, ahol a szellemi fejlődést elősegítő foglalkozások mellett vizuális- és mozgásfejlesztéssel is foglalkoznak majd, de lesz lehetőség itt filmvetítésekre, bábelőadásokra is.

– Ezek a látványos fejlesztések nem szolgálnak mást, csak és kizárólag a gyerekek érdekeit – mondta csütörtökön a Papnöveldei utcai óvodában Őri László, Pécs alpolgármestere, majd kiemelte, hogy a projekt nem jött volna létre a szoba bútorait és díszeit szolgáltató bútorforgalmazó világcég pályázata, és a Városgondozási Nonprofit Kft. közfoglalkoztatott-programja nélkül.

Őri László leteszteli az új játékokat.
Őri László leteszteli az új játékokat.

A felújításban az IKEA 2 milliós támogatással vett részt, míg a közmunkások által végrehajtott felújítás további több milliós értékben valósult meg. A terem kialakítása összesen körülbelül 6 millió forintba került, az eredmény egyértelműen látványos és hasznos.

Az alpolgármester kijelentette, hogy az óvoda megújulása is bizonyítja, hogy a pécsi közfoglalkoztatott-program keretén belül is lehet értékteremtő, értelmes, hasznos és jó minőségű munkát végezni a városban, amely nem utolsósorban érezhető költséghatékonyságával nagy terhet vesz le az önkormányzat válláról.

A közfoglalkoztatottak segítségével történő fejlesztések mintamodellje pedig ezzel nem áll le – mondta Őri –, ugyanis a város további óvodáiban jelenleg is folyamatosan zajlik igényfelmérés, és azoknak a lehetőségeknek a kutatása, amelyekkel hasonló kisebb-nagyobb felújítások hajthatók végre.