Közlekedésbiztonsági akciót indított Pécs

Új járőrszolgálattal, az utak biztonságosabbá tételével, fejlesztésével fokoznák a közlekedésbiztonságot a baranyai megyeszékhelyen – közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere keddi sajtótájékoztatón.

hirdetés

Az augusztusban indult és az év végéig tartó pécsi közterület- és közlekedésbiztonsági program kapcsán Páva Zsolt közölte, a rendőrséggel együttműködve a  Biokom Kft. járőrszolgálatot indít Pécs belterületén. Így a parkokban, parkolókban, parkerdőkben éjjel-nappal jelen lesznek a járőrök.

Kiss Tibor, a Biokom Kft. igazgatója hozzátette: a rendőrséggel kötött szerződés értelmében dolgoznak együtt, a rendőrség vállalta azt is, hogy a kritikus területeken nagyobb jelenlétet biztosítanak majd.

A program célja, hogy a pécsiek még nagyobb biztonságban érezzék magukat és vagyontárgyaikat, de javulhat az egyébként nem túl rossz baleseti statisztika is. A balesetek megelőzése érdekében átfestik az útburkolati jeleket, a gyalogosátkelőknél a lámpákra is külön odafigyelnek, és ha kell, akkor piros festéssel is kiemelik a zebrákat, de hat helyen új átkelők is lesznek.

Szintén az akció részeként folytatják a bicikliutak felfestését, valamint sebességjelző készülékeket is elhelyeznek azokon az útszakaszokon, ahol az autósok előszeretettel nem tartják be a sebességkorlátozásokat. Az elöregedett, elhasználódott szalagkorlátokat 1.200 méteres hosszúságban lecserélik,  minden olyan útszakaszon megmetszik a fákat, bokrokat, ahol ezzel segíteni tudják a járművezetőket.  De olyan övezetet is kialakítanak, ahol csak 30 kilométeres sebességgel lehet majd haladni.