Kozsót figyelték az egyetemi dolgozók

Túl sok dolgozó kérhette el Kozsó leletét a Pécsi Tudományegyetem informatikai rendszeréből, ezért az intézmény belső vizsgálatot rendelt el. Az énekes adatait azóta titkosították, ezért már csak egy szűk kör láthatja Kozsó kezelési dokumentációit.

hirdetés

Titkárnők, orvosok, egészségügyi dolgozók követték Kozsó kezelését. Úgy tudjuk, hogy több mint kétszázan, a PTE Klinikai Központjának dolgozói voltak kíváncsiak Kozsó állapotára és leleteire.

Információink szerint Kozsó szerelme, Keira kérte, hogy ellenőrizzék, kik és mikor hívtak le adatokat az eMedSol egészségügyi dokumentációs rendszerből. Így derült ki, hogy amióta Kozsó a pécsi idegsebészetre bekerült, több mint kétszáz lekérdezés történt. Ezek után  VIP-kódot kapott az énekes, azaz titkosították a dokumentumait.

Kutakodtak utána
Kutakodtak utána

Az universitas szerint az elmúlt hónapban a PTE Klinikai Központ egyes egységeiben valóban történtek “jogszerűségében kétséges adatlehívások az eMedSol egészségügyi dokumentációs rendszerből”.  Az ügy apropóján a Klinikai Központ az elmúlt hetekben többször és széles körben hívta fel orvosai és szakdolgozói figyelmét, fókuszba állítva a jogszerű és etikus egészségügyi adatkezelést.

– Bár tudomásunk szerint az érintett betegről releváns információ nem került ki az intézmény falain kívülre, Klinikai Központ belső vizsgálatot rendelt el az ügyben és a bebizonyosodott jogosulatlan adatkezelést szankcionálni fogja – áll az egyetem lapunkhoz eljuttatott közleményében.