Kukagyújtogatás Pécsett: bizarr örömszerzés

A műanyag kukának kapáltak, a fém kukát sem lehet már semmire használni

Valaki, valamilyen érthetetlen okokból kifolyólag felgyújtott öt kukát a Szigeti városrész és az Egyetemváros környékén. A rongálás nyomában megválaszolatlan kérdések sorjáznak, az anyagi kár pedig jelentős.

hirdetés

Nem tudni, hogy ki vagy kik rágtak be a Szigeti városrész és az Egyetemváros kukáira, és azt sem, hogy mi válthatta ki az augusztus 27-én, szombaton este 8 és 9 óra között lezajlott értelmetlen vandál tetteket, csak annyi bizonyos, hogy ismeretlen tettesek sorozatban öt szeméttároló edényt gyújtottak fel a környéken.

A műanyag kukának kapáltak, a fém kukát sem lehet már semmire használni
A műanyag kukának kapáltak, a fém kukát sem lehet már semmire használni

A tettes, vagy tettesek a Rókus utca és a Váci Mihály utca által lehatárolt mindössze 300 méteres körzetben égették le a kukákat randalírozásuk során. A lángoló szeméttárolókhoz a pécsi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek ki, és ugyan gyorsan el is oltották a tüzeket, a kukák viszont végzetes égési sérüléseket szenvedtek. A Pécsi Rendőrkapitányságtól lapunknak elmondták, hogy az öt kuka közül kettő nagy műanyag szelektív szeméttartó volt, melyek – mint azt az olvasóink által küldött képeken is látni – piros amorf masszává olvadtak szét.

Ez a massza valaha kuka volt

A fém kukák ugyan jobb állapotban vészelték át a teljesen értelmetlen gyújtogatást, azonban kukaként nem mostanában fognak funkcionálni, hiszen a tűzoltóknak némelyiket szét kellett vágniuk, hogy a tűz forrását semlegesíteni tudják.

A rendőrségtől megtudtuk, hogy az ismeretlen tettes vagy tettesek felkutatása jelenleg is zajlik, az ügyben pedig rongálás vétség elkövetése miatt nyomoznak. A keletkezett kár több százezer forintra rúg.

Kinek ártottak ezek a kukák?
Kinek ártottak ezek a kukák?

Kérdésünkre, hogy mennyire gyakoriak Pécsett az ilyen és ehhez hasonló esetek, a rendőrségtől azt a választ kaptuk, hogy egyáltalán nem jellemző a városban a kukagyújtogatás. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi motiválhat valakit arra, hogy felgyújtson sorban öt kukát is, de mivel a kukaégetés nem nevezhető gyakori vétségnek a városban, ezért a rendőrök sem tudtak mit kezdeni azzal a kérdéssel, hogy mi vihetett rá valakit ilyesmire. Szóval csak találgatni tudunk. Részegek? Egyetemisták? Részeg egyetemisták? Szerelmi bánatban kesergők? Bizarr örömforrást keresők? A szelektív hulladékgyűjtést ellenző és a globális felmelegedés létét tagadó önjelölt aktivisták? Ki tudja?