Külföldön vágták át a pécsi szerelőket

Napelempark, a tisztább energiáért

Több ezer euróval tartoznak azoknak a pécsi villanyszerelőknek, akik másfél hónapot dolgoztak Németországban, heti hat napban. Összesen húsz munkás nem kapta meg a munkabérét, most a Pécsi Munkaügyi Bírósághoz fordultak, hogy kifizettessék elmaradt juttatásukat. Az alperes cég, amely kiközvetítette őket azt ígéri, megkapják pénzüket.

Európa harmadik legnagyobb napelemmezőjére hívták dolgozni a pécsi villanyszerelőket. A németországi Güstrowba román, ukrán munkások mellett Magyarországról is érkeztek. Azt mondták nekik, hogy napelemeket kell felszerelniük az előre elkészített táblákra. A munkások nem sejtettek semmit, csak amikor kiértek, akkor látták, hogy a szóban forgó táblák sincsenek készen – állítja a pécsi Sápi Zsolt, aki egyike volt „bepalizott” munkásoknak.

Mindent megcsináltak

Sápi szerint ezután még három hétig hordták a vasakat és szerelték az asztalokat a pécsiek, csak ezt követően kezdődhetett el érdemben az a munka, amire szerződtették őket – 2000 eurót ígértek nekik tavaly tavasszal. A pénzük azonban azóta sem érkezett meg, ezért többen bírósághoz fordultak tavaly ősszel.

– Arról volt szó, hogy a hazaérkezésünk után nem sokkal kifizetik a munkabérünket. Bár a közvetítő céggel két e-mailt is váltottunk, de nem jutottunk előbbre. Mi csak a fizetésünket akarjuk megkapni – panaszkodott Sápi Zsolt.

Román, ukrán és magyar munkások

A pécsi cég jogi képviselője azt mondta: valószínű, hogy a német megbízó kifizette az ottani német közvetítőnek az összeget, csak az nem továbbította a pécsi cégnek a pénzt. Ezért nem tudják kifizetni a villanyszerelőket.

Hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy nem akarnak fizetni, hanem arról, hogy nem tudnak. Ez a cég egyébként évek óta közvetít pécsi munkavállalókat Németországba, állítják, ilyen még nem fordult velük elő.

hirdetés

Hirdetés

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát tényleg jó nagy barmok, hogy hazajöttek,én fogtam volna egy kalapácsot azt adj neki,oszt mikor hazaértem a közvetítőt is jól megpicsáztam volna!!!

  2. Istenem mekkora balekok.Nem jövök haza addig amig nem kapom meg a pénzemet.Ott is tehettek volna feljelentést a helyi rendőrségen stb.

  3. ” Magyarországról és Pécsről is érkeztek. ”

    Érdeklődnék, Pécs melyik országhoz tartozik?
    Valamiről lemaradtunk?
    🙂

Comments are closed.