Egy Down-szindrómás lány elnyerte a Richter Flórián Cirkusz Ki mit tud?-jának különdíját. Bőczy Tímea hatodmagával nevezett be a pécsi versenyre és kiérdemelte, hogy részt vegyen a Cirkuszok Éjszakáján a Balaton-parti Zamárdiban.

hirdetés

Timi Down-szindrómás mozgásművész, aki ugyan szóban nem tudja tökéletesen kifejezni magát, de a színpadon mégis meg tud nyílni. Már évek óta a mozgás, a tánc az élete, neki az jelenti az igazi boldogságot, ha a pódiumra léphet. Nagyon szerény körülmények között, egy eldugott kis zsákfaluban él a Baranya megyei Velényben.

Bőczy Tímea a porondon

Edzője szerint a kislány fantasztikus tehetség, négyéves kora óta jár hetente többször Pécsre mozgásművészetet tanulni. Ilyenkor 3-4 órákat edz keményen. Teljesítménye mögött rengeteg gyakorlás van, amihez társai és édesanyja bátorítása is kellett és most a cirkuszi porondot is kipróbálta.

Timi egy súlyokkal megerősített rúddal mutatott be akrobatikus gyakorlatokat. Produkcióját olyannyira értékelték, hogy a verseny győztese mellett ő is lehetőséget kapott, hogy a júliusi Cirkuszok Éjszakáján több ezer néző előtt mutassa be a tehetségét.

A Richter Flórián Cirkusz versenyén Timin kívül hat fiatal indult, a fődíjat a pécsi Pandurics Dzsenifer fitneszrúd-akrobata érdemelte ki. A cirkusz ezzel hagyományt szeretne teremteni, hogy több fiatal lásson lehetőséget a cirkuszművészetben.

Hirdetés