Különleges advent nyitás Pécsett

A Pécsi Nemzeti Színházban gyújtották meg a város első adventi gyertyáját szombat este. A Diótörő bemutatóján Udvardy György, megyéspüspök mondott beszédet, amiben mindenkit figyelmeztetett arra a várakozásra, ami karácsony előtt felkészít bennünket a szépre, jóra.

hirdetés

Nem akármilyen dióval díszítették fel a Pécsi Nemzeti Színház karácsonyfáját. Gyerekek és felnőttek jó cselekedeteiket rejtették el benne.

Majd megkezdődött a Pécsi Nemzeti Színház adventi időszaka, minden idők legnépszerűbb meséjével, a Diótörővel. Az előadásban több érdekesség is mesebelivé varázsolta a színpadot. A hatalmas jegesmedve például egyetlen Diótörő feldolgozásban sem jelenik meg.

udvardy_01

Az előadás után pedig Udvardy György megyéspüspök gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.

– Az advent ideje, az emberiség várakozásának az ideje, de személyes várakozási időnk is, ami nem tétlenkedés, hanem várjuk az igazi szép, az igazi jó beteljesülését, de szükséges az is, hogy készítsük saját lelkünket – mondta beszédében Udvardy György megyés püspök.

diótörő

A Pécsi Nemzeti Színház az advent ideje alatt adományokat is gyűjt a nagycsaládosoknak. Az adakozóknak egy-egy karácsonyi égőt adnak majd, mely az aranydiókhoz hasonlóan a színház karácsonyfájára kerül egészen december 24-ig.

  • Hajni.

    Megható, felemelő és nagyon szép élményt kaptam szombaton a színházban. Köszönöm!