Lantos Ferencre emlékeztek a Nemzeti Színházban

Hommage à Lantos Ferenc címmel emlékezett meg alapítójáról a 30 éves a Martyn Ferenc Művészeti Iskola. A csütörtökön este megrendezett ünnepi műsorban az intézmény egykori és jelenlegi tanulói és oktatói adóztak a Kossuth-díjas képzőművész emlékének.

hirdetés

lantos ferenc, jubileum, pnsz06

A Pécsi Nemzeti Színházban tartott ünnepi eseményen a Martyn Ferenc Művészeti Iskola diákjai, tanárai és barátai improvizációkkal, saját kompozíciókkal és már megalkotott zeneművek interpretációival kapcsolódtak ahhoz az összefüggésekre épülő, a különböző területeket nyelvként tanító interdiszciplináris művészet-nevelési szemlélethez, amelyet Lantos Ferenc és Apagyi Mária dolgoztak ki, s amelynek szellemében 1985-ben létrehozták az iskolát.

lantos ferenc, jubileum, pnsz03

A zártkörű rendezvényen köszöntőt mondott Páva Zsolt polgármester, s rövid beszédet tartott Rónaszéki Mónika, az iskola jelenlegi igazgatója is.

lantos ferenc, jubileum, pnsz04

Az est során fellépett Apagyi Mária Weiner Leó- és Apáczai Csere János-díjas zeneművész-tanár, az iskola alapítója, 2008-ig igazgatója és a zenei tagozat vezetője, ma is aktív együttműködő segítője is.

lantos ferenc, jubileum, pnsz05lantos ferenc, jubileum, pnsz02