Új, korszerű kukásautók beszerzéséről dönt csütörtöki ülésén a pécsi közgyűlés, mintegy harminc modern gépjármű érkezik Pécsre. Nemcsak könnyebben, gyorsabban lesznek használhatóak, de a környezetet is jóval kevésbé szennyezik.

hirdetés

Összesen mintegy másfél milliárd forintos uniós támogatást nyert el a közelmúltban Pécs, az összegből egyebek mellett csaknem harminc új kukásautót is beszereznek. Mint a szolgáltató Dél-Komtól megtudtuk, az új járművek között lesznek kisebb méretű kocsik, amelyek a különleges pécsi terepviszonyokhoz, azaz például a szűkebb utcákhoz, a Mecsekhez is jobban tudnak alkalmazkodni.

Fontos, hogy így a házhoz menő szelektív rendszert is tudják bővíteni. Mint a cég közölte, a több mint húszéves autókat tudják most lecserélni, amelyek már értelemszerűen elavulttá váltak.

A korábbi beszerzések után most újabbak jönnek – korszerű lesz a pécsi flotta

Jelentős szempont, hogy ezzel a beszerzéssel már nem lesz korszerűtlen jármű a pécsi szemétszállításban, valamennyi kocsi Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű lesz a flottában, azaz a jelenleg legkörnyezetbarátabb kategóriájú. Így Pécs levegőjének minőségét is javítja a beszerzés.

Mint megtudtuk, a kukásautókon kívül egy seprőgépet is beszereznek, ami a város köztisztaságát javíthatja.

Ha a közgyűlés csütörtökön rábólint a beszerzésre, a szerződés aláírását követően 270 napon, azaz mintegy 9 hónapon belül érkeznek meg az új járművek.

Hirdetés