Lecserélnék már a vásárcsarnokot egy újra

Van olyan vásárló, aki jelenlegi állapotában is szereti a vásárcsarnokot, de a többség már nagyon várja az új létesítményt. Az árusok abban bíznak, hogy egy új, komfortosabb létesítményben több lesz a vásárló is.

hirdetés

– Én szeretem a mostani vásárcsarnokot is, igaz, kicsit retró, de megvan a maga hangulata – szögezte le Bódi Sándor, aki egy barátjával virágért ugrott be a vásárcsarnokba. Mint mondták, nem gyakori vásárlók, viszont szívesen bejönnek például egy lángosért, ami szerintük itt az egyik legfinomabb, és tulajdonképpen a körülményekkel sincs bajuk.

vásárcsarnok, hl04
Bódi Sándor virágért ugrott be a csarnokba – a mostani helyet is szereti

A legtöbb vevő azonban másként gondolkodik, szívesen lecserélnék a régi vásárcsarnokot egy újra.

Mint egy nyugdíjas hölgy elmondta, már szinte számolja a napokat, hiszen nagyon gyakran keresi fel a pécsi csarnokot, s nemcsak zöldségért, gyümölcsért jön be, hanem egy kis tereferére is az ismerősökkel. Azt mondta, örülne, ha lenne olyan hely is az új létesítményben, ahol jó körülmények között meg tudna inni egy kávét a barátnőivel.

– A fűtésre figyeljenek, az nagyon fontos! – ezt hangsúlyozta több árus is, köztük a pécsi Nedev Miklós, aki már 22 éve árulja saját zöldségeit a vásárcsarnokban. Mint mondta, most ha közel van valaki a fűtéshez, annak tönkremegy az áruja, míg ha nagyon távol, akkor meg megfagy. Úgy fogalmazott, ha kisebb-nagyobb apróságokra, például az ajtók szélességére is odafigyelnek, jó lesz az új csarnokban árulni.

– Biztosan jobbak lesznek a körülmények, és ha korszerűbb, szebb lesz az egész, több lehet a vevő is. Én már nagyon várom – mondta Varga Lászlóné, miközben a tojást számolta az egyik vásárlónak. Úgy tudja, sokkal mutatósabb, szeparáltabb standokon árulhatnak majd az új helyen, ami biztosan jobban tetszik majd a vevőknek – meg persze az eladók is jobban érzik majd magukat.

vásárcsarnok, hl07
Varga Lászlóné szerint a vevő is több lehet az új vásárcsarnokban

– Már láttam képeket az interneten, szerintem szép lesz, világos, tiszta, én már akár holnap ott árulnék, ha lehetne – vette át a szót Pabst Miklós, aki saját sajtjait kínálta a vásárcsarnokban. Általában a termelői piacokon szokott árulni, most a téli hidegben “húzódott be” a vásárcsarnokba. – Remélem, jól néz ki majd minden, főleg a sajtpultok – neveti el magát. Mint mondta, járt Eszéken, ahol a vásárcsarnokban külön hűtőpultot építettek a sajtoknak, az árusok ott tudják tárolni a tejtermékeket – egy hasonlónak örülne Pécsett is.

 

vásárcsarnok, hl02
Pabst Miklósnak tetszettek a neten látott tervek

– Én örülök neki, de remélem, a mostani csarnok hangulata azért megmarad az új helyen is – mondta egy idősebb úr, aki zöldséggel tömött szatyrokkal igyekezett kifelé. – Itt sok ember összefut a másikkal, kicseréljük a híreket is, megtudjuk, kivel mi történt. Nem is bánom, hogy az új is itt épül meg a közelben, hiszen megszoktam, hogy nap mint nap idejárok, szinte magától hoz már ide a lábam.