A legjobb sörök Pécsett vannak!

Egy helyből három lett, pár sörből több száz, a rajongó táboruk pedig az évek során több ezer főre bővült. A pécsi Egylet és Művész Presszó csapata rengeteg energiát fordított arra, hogy a magyar kézműves sörök legjobbjait kóstolhassák a pécsiek, amit megkoronázva pénteken nyitották meg a kézműves sörök boltját, a Kisüzemet. 

hirdetés

A jelenlegi pécsi csapat Budapesten tevékenykedett amikor Magyarországra berobbant a kézműves sörforradalom pár évvel ezelőtt. Ekkor támadt az a fantasztikus ötletük, hogy a sörforradalomhoz csatlakozva minél szélesebb körben népszerűsítsék ők is ezeket az egyre jobb minőségben és egyre nagyobb szortimentben készülő hazai kisüzemi söröket. És hogy hol? Hát természetesen Pécsett.

Ahol az egész kezdődött

Jozifek Csilla, a Művész Presszó és az Egylet egyik tulajdonosa elmondja, hogy miután visszaköltöztek Pécsre a Művész Presszó volt az úgymond „teszt” arra, hogy a pécsiek vajon hogyan fogadják az izgalmasabbnál izgalmasabb magyar kézműves sörkínálatot. Szerencsére a fogadtatás nagyon pozitív volt, ezért számukra a második lépés következett.

Kisüzem 6

– Sokfelől érkezett az igény a pécsiektől, hogy a sör mellé lehessen finom ételeket kóstolni, így hát a Művész Presszó mellé megalakult a belvárosi Egylet, a Ferencesek utca 32-ben, a Balkán Bisztróval karöltve – így Jozifek Csilla. A sörkertben így lehet ízletes söröket is kóstolni, mellé pedig rendelhetünk egy fenséges balkáni egytálételt.

Most már sörök boltja is van

A Művész Presszó és az Egylet megnyitása után a harmadik lépés is maximálisan pécsi igény volt, hiszen miután az emberek megkóstolták a söröket vagy a Művész Presszóban vagy az Egyletben, haza akarták azokat vinni. Ezért a csapat elérkezett a harmadik állomáshoz, a kézműves sörök boltjának megnyitásához. Péntektől pedig már vásárolhatunk is az aprócska, kisüzemre hajazó, izgalmas belső terű boltban, a Ferencesek utca 34-36 szám alatt.

Kisüzem

– A Kisüzemben megpróbálunk nagy szortimentet felölelni, annyi kikötés viszont van, hogy a boltban kizárólag kisüzemi sörök vannak. Ez azt jelenti, hogy a vásárló közel 150 féle sör közül válogathat az üzletbe betérve – így a tulajdonos. Hozzáteszi, hogy amit még terveznek, az egy polcrész, ahol mindig változó kínálattal külföldi kisüzemi vendégsörök lesznek elérhetőek.

A Kisüzemben azonban nem csak kész kisüzemi sörökkel találkozhatunk, de köszönhetően annak, hogy pár éve már Magyarországon saját konyhánkban is főzhetünk sört, lesznek kellékek és alapanyagok a házi sörfőzéshez. Így ha valaki el akarja kezdeni saját otthonában a saját sörének elkészítését, a Kisüzem segítségével bátran megteheti majd! Jozifek Csilla hozzáteszi, hogy többek között a pécsi Kovács-Öller Tamás is a Művész Presszóban mutatkozott be először, aki most már országosan elismert házi és „gerilla” sörfőző.

sörök, egylet5

Országos hírű sörös város Pécs

Ez a pécsi csapat szervezi többek között a Magyar Kézműves Sörök Fesztiválját, melyet idén május 14-24-ig tartanak majd meg, vagyis két hétvégéig sörözhetnek a pécsiek a Rózsakertben.

[note note_color=”#6c9bea”]

A Magyar Kézműves Sörök Fesztiválja egyébként már sokadik éve támogató nélkül működik, ezért ha jelentkezne hirdetőnek vagy támogatónak, a muveszpecs@gmail.com email címen teheti meg![/note]

A Kisüzemmel tehát elérkezett a csapat a pécsi sörforradalom harmadik fejezetéhez, ám Jozifek Csilla elárulta, hogy még van egy terv a tarsolyukban, ezzel a három hellyel és a fesztivállal még nem valósították meg az összes elképzelésüket. Tehát kísérjük figyelemmel a történéseket a nedű körül, ugyanis a csapat szerint Pécs még országos hírnevet is szerezhet a sörök terén!

(X)