Legyen Ön is POSZT-igazgató!

Pályázaton keresnek új vezetőt az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb pécsi fesztivál élére. A POSZT-ot szeretnék megújítani. 

hirdetés

Abban mindenki egyetért, hogy újra kell pozicionálni az ország legrangosabb színházszakmai találkozóját. Ennek érdekében egyeztettek a közelmúltban több alkalommal is a POSZT Kft. tulajdonosai. A pécsi önkormányzat, a Magyar Teátrumi Társaság (MTT)  és a Magyar Színházi Társaság (MSZT) keddi taggyűlésén úgy határoztak, hogy pályázatot írnak ki a kft. ügyvezetői posztjára.

A  jelentkezési határidő december 30. Ez azt is jelenti, hogy 2016. január végéig meghosszabbítják a jelenlegi ügyvezetés mandátumát. (Kőhalmi Andrea és Stenczer Béla nem pályáztatás, hanem felkérés alapján végezte eddig a tevékenységét.)

A mostani ülésen nem merült fel az a kérdés, hogy maradjon-e a jelenlegi tulajdonosi szerkezet, vagy esetleg más intézményi struktúrát alakítsanak ki. A jelenlegi tulajdonosok mindegyike azt az álláspontot képviseli, hogy mindenképpen szükség van változtatásra, a jövőt illető elképzelések finomhangolására.

– Mind a város, mind a szakma azon gondolkodik, miként és milyen irányban kellene megújítani a fesztivált, de végső következtetés még nincs. A jövő függ attól is, hogy ki lesz az új ügyvezető, s milyen koncepciót tesz le az asztalra – fogalmazott Őri László alpolgármester.

A városvezető szerint bizonyos szakmai kérdésekbe ugyan nem szólnak bele, de a pécsieket, a közönséget érintő ügyekről, valamint arról, hogy a városban jó hangulat legyen, elmondják véleményüket.

– Pécsnek továbbra is az az érdeke, hogy legyen a városban egy országos mércével nézve is jelentős színházszakmai rendezvény, egy olyan programsorozat, amely egyben a pécsiek és az ide látogatók számára is komoly vonzerővel bír, és amely felpezsdíti a várost.

Ugyanezen az állásponton van Vidnyánszky Attila, a MTT elnöke is, aki szerint is meg kell erősíteni Pécsen a POSZT-ot. A MTT a pár napja tartott legutóbbi közgyűlésén hitet tett amellett, hogy a fesztivál sokszínű, minőségi színházi fesztivál maradjon – ennek szellemében és érdekében működik együtt a tulajdonostársakkal.