Megállítson, megszólítson, elgondolkodtasson. Ez a célja annak az interaktív kiállításnak, amit kedden nyitottak meg az Árkádban. A különleges tárlat bemutatja, hogy hova vezet a környezetszennyező, energiapazarló élet, és hogy hogyan lábalhatunk ki ebből.

hirdetés

Nem a jövőbe, hanem először a jelenbe vezetjük a pécsieket – mondta el Kővári János az ÖPE elnöke a 7. Ökováros hét megnyitóján. – Ennek megfelelően a környezetvédelemre és az energiatakarékosságra hívjuk fel a figyelmet – tette hozzá.

A minden korosztályt megszólító kiállításon bábokon szereplő kis üzenetek segítségével mutatják be azt, hogy hova vezet a környezetszennyező, energiapazarló élet. Ezeket megismerve a látogatók beléphetnek egy labirintusba, ahol zsákutcák és rossz irányok is vannak, de a helyes út is ott van – mindez azt szimbolizálja, ki tudunk lábalni ebből a helyzetből.

Mindezek mellett a szülők egy jó kávé mellett, vagy akár a gyerekekkel játszva építhetnek egy ökovárost, ami közben végiggondolhatják, megbeszélhetik, hogyan tudják a várost közösen szebbé, zöldebbé tenni.

Az interaktív tárlaton a Pécsen zajló fejlesztésekről, Pécs jövőjéről is egy átfogó képet kapunk a makettek, tablók segítségével. Kővári János a megnyitó végén hangsúlyozta, a cél az, hogy 2022-ben Pécs Európa Zöld Fővárosa legyen, ehhez pedig összefogásra van szükség.

Hirdetés