Biztosan finomítanak még a pécsi menetrenden

Ahhoz képest, hogy negyven éve nem történt ekkora változás a pécsi menetrendben, viszonylag jól fogadták az utasok az új rendszert – mondják az Egyesületnél. A finomhangolás azonban nem marad el, ha az igények megkövetelik, akkor módosítanak a Tüke Busznál. 

hirdetés

Ahogy várható volt, a pécsieket megosztotta a februártól életbe lépett új menetrend, hiszen a változások hatalmasak voltak a korábbiakhoz képest. Több új járatot indítottak, miközben másokat megszüntettek, fonódó buszhálózatot alakítottak ki, amelyekkel a peremkerületeket is el lehet érni átszállás nélkül.

A rendszer szombaton indult, de élesben hétfőn vizsgázott – és még hetekig fog. A menetrend összeállításában részt vevő Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület (PTKKE) munkatársa, Pék Patrik szerint továbbra is várják az utasok észrevételeit a Tüke Busznál a menetrend@tukebusz.hu email címre.

Mint mondta, vannak türelmesebb és kevésbé türelmes utasok, s vannak, akiknek tetszik, másoknak viszont nem a menetrend.

– Reggel voltak kisebb és jelentősebb késesek is, részben műszaki hiba, részben amiatt, hogy az új, jóval hosszabb vonalakat még a sofőröknek is szokniuk kell – emelte ki Pék, az egyesület menetrendi és vonalhálózati referense. – Ezen mindenképpen javítani kell, de várjuk azokat a leveleket, amelyekben konkrét javaslatokat fogalmaznak meg az utasok, hogy megoldásokat tudjunk azokra találni. Egy hónap mindenképpen kell, hogy az új menetrend tapasztalatait érdemben értékelni lehessen.

A Meszesről rendszeresen bejáró Szabó Tímea szerint neki azért lett jobb a rendszer, mert csökkent a 2-esen a zsúfoltság. Mezei Dániel viszont azt fájlalja, hogy a 21-es megszűnt. Ő Megyeri tértől ment, a Mohácsi útig járt, most azonban át kell szállnia az Árkádnál, vagy pedig a Hungária útig kell gyalogolnia a 2-es megállójához. Mások a 30Y járat sűrítését is megfogalmazták, de a Jakabhegyi út és Kertváros összeköttetésén is javítanának.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JY2Eni14jTg” width=”640″]

 

A 21-es busz kapcsán Pék Patrik azt mondta, hogy azt valóban hiányolták többen, de a Vásárcsarnok elérhető például a 22-es, 23-as, 24-es busszal is. A referens szerint megfontolandó, hogy a 130-ast esti órákban is elindítsák, s mivel hétfőn a Vadász utcánál is voltak zsúfolt buszok, itt is várhatóan módosításra van szükség. Szerinte a 60-assal viszont vannak gondok, ezért ennél a járatnál akár komolyabb változások is lehetnek.

Ön mit tapasztalt ma?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • Javaslat 2014.02.08.08:39

  Csak gratulálni tudok a menetrend összeállítójának aki a rezsicsökkentés hallatán járatcsökkentést hozott össze. Megszüntette a 21-t amit átvett a 2-s természetes meghagyva a 21-s “sűrűségét”. Kívánom neki hogy a számítógép mellől felállva ácsorogjon szombat vagy vasárnap reggel a mohácsi elágazóban minimum 40 percet míg jön az első 2-s járat. Az már megszokott hogy a Mohácsi út közepétől 18 vagy 24 órás szolgálat útán 3/4 6-tól kiszabad gyalogolni a mohácsi úti kereszteződésbe de hogy ott több mint 40 percet várni ez már mindennek a teteje. Ezidő alatt 3 komlói és 2 db 4-s busz is elmegy.Azt is meglehet nézni hogy aki péntek este munkába lép a Finn utcába az mikor és hogy tud kijönni a Mohács elágazóba. A menetrend kinyomtatója kérjen segítséget hogy nagyobb számokkal kerüljön kiírásra a menetrend főleg ha a lap 1/4-ed része üres.További jó utazást kívánok busszal és nem szgk.-val.

 • Mérges utas

  Én is csak gratulálni tudok a menetrend összeállítójának. A 21-es járat törlése nagyon rossz döntés volt. Akinek ez megfordult a fejében, még soha nem utazott vele, valószínűleg azért, mert nem fért fel rá. Ha volt zsúfolt járat akkor ez, biztosan a 21-es volt. Ahhoz, hogy a távolsági buszpályaudvart elérjék az utasok Uránvárosból, egyszerű volt a 21-es járatra felszállni és az Árkád “alsó” részén leszállni. Most ehhez át kell vágni az egész Árkádon, vagy megkerülni, esetleg átszállni, hogy megvalósuljon. Ezt át kellene gondolni még, tényleg megérte-e?

 • Javaslat febr.5-én19.59 írta

  Javaslatnak írom !Ki vagy te hogy bírálod a Hirdi adó fizető embereket mi is vagyunk olyan adó fizető mint te vagy most már az írásodból megismertelek milyen bunkó vagy nem a te dolgod eldönteni hogy hogyan utazzanak a hirdiek.Neked akkor adatik meg hogy üllőhelyed legyen vagy esetleg fekvő menjél a kocsiddal.Te vagy ám a nem komplett. Hirdiek csak azt szeretnék ha nem utaztatnák Őket még két falun keresztül hogy mielőtt haza érnének. Ahhoz meg senkinek semmi köze hogy ki utazik távolságival vagy városi járattal!!

 • Utas

  Jól működik a buszcsere-program, kertváros tele van a legócskább széteső roncs buszokkal, az istván aknai fekete népségek meg Credozhatnak mindig…jó arány!

 • Javaslat

  Én javaslom, hogy a hirdieknek a régi menetrend szerint járjanak a buszaik a budai állomástól. Az én adómból ne adjanak nekik több buszt akkor amikor a 6-osokon kritikán aluli a tömeg. Láttam ma is, hogy 25-en mennek csuklóssal Hirdre. Nekünk mikor adatik meg ilyen kényelem, hogy ülőhelyes buszt adnak. Nem komplett falusiak…

 • Utas

  Gratulálok a menetrend készítőknek, sikerült összeugrasztania a a 3 “perem falut”. Egyébként nem hinném, hogy a pocskondiázás lenne a megoldás. Lehetne ezt kulturáltan is kezelni – pl. a vasasi kommentelő visszafoghatna magából. Örülök, hogy a vasasiak meg vannak elégedve. A hirdiek is valami hasonlóra vártak. Sajnos úgy érezzük a nagy átszervezés igazi vesztesei Hird busszal közlekedő lakossága. Egyébként meg azt ígérték korábban hogy a távolsági járatot használhatjuk a városi bérlettel. Most erről nagy csönd, mert az kicsit szépítene a dolgon. Reméljük, hogy átgondolják és szépítenek a menetrenden.

 • Hirdi lakos

  Nagyon szeretnénk ha finomítanának a menetrenden, mert pl. ma reggel is kb. 15-20 percet kellett várni a Zsolnay szobornál a 30-ra, hogy a munkahelyünkre jussunk, ebben a hidegben, majd nyáron meg a nagy melegben. Leginkább azt szeretnénk, ha a vasasi járat – az a pár ami volt – maradna csak a többi közvetlen Hirdre közlekedne. Mert ugye a vasasi és somogyi lakosok sem szeretnének először Hirdre jönni (mint régebben a 6-oson ment le az alsó faluba, utána a Kendergyárhoz és az új telepre) és akkor utána Vasasra a Petőfi aknára és úgy Somogyba és vissza Pécsre. Lényeg az hogy mi Hirdiek szeretnénk, hogy közvetlen járatunk legyen. Eddig csak a Budai Vámmal azt volt a baj, hogy a buszokat nem várták be, most pedig sokkal rosszabb a közlekedés. Reméljük lesz megoldás próbahónap után. Hné

 • Hirdi lakos

  A hirdi lakosságot a nagyon jó szándék ellenére – nagyon hátrányosan érinti az új menetrend.
  A 15 órakor és 16 óra 50 perckor a Főpályaudvarról induló 13-as járat mely Somogyba is kitér hátrányosan érinti a Hirdre hazautazni szándékozókat, ugyanis a menetidő 20 perccel lett így hosszabb. Nem beszélve arról, hogy e miatt a Hirdről induló járatok mint a 15 óra 53 perc és a 15 óra 55 perc úgy gondolom nem indokolt. Ilyen 2-10 percenkénti Hirdi indulási idő ezen kívül még kettő van a délutáni menetrendben.
  Ugyanakkor ha délután Pécsre szeretnénk beutazni akkor Hirdről a 13 óra 08 perces járat után 72 percet kel várnunk a következő járatra. Erre sürgős megoldást várunk!

  Elégedettek lennénk mi is ha munkanapokon a reggeli órákban 6 óra 25 perctől 8 óra 08 percig 20 percenként és a délutáni csúcsidőben 13 óra és 19 óra között 30 percenkénti követési idővel tudnánk busszal közlekedni.

 • bg78

  Eddig sokszor lekéstük az átszállásokat a Budai állomáson, Uránvárosban, és várakoztunk fél vagy épp egy eglész órát a köbetkező buszig, Nem volt jó. Most fel lehet szállni a belvárosban, és egyből kivisz a peremkerületekben. Most ez se jó? Itt akkor lenne megfelelő, ha minden emberre lenne egy busz ami épp arra megy amerre Ő szeretne? Szánalmas már ez a sok panasz. De annyi ember kért sok változtatást, hogy volt egy pár járat egész jó utvonallal, a végén az is rontva. A hirdiek nagyrésze eddig is távolságival járt, mert nem volt ennyi buszuk, most hogy több van, ezen is problémáznak. Ha mind 113as lenne, akkor meg jönnének azzal a belváros után csak Hirden álljon meg vagy valami hasonló

 • Re: Gadó

  Nem mered elfoglalni a helyet fölfelé mi? Kényelmesek…. XD
  Azért 62-es te nagyon sötét, mert Kertvárosból indul.

 • Gadó

  Reggel 7 óra körül Gadónál állok, erre jön egy 62-es… mi van?
  Az hova is visz pontosan? Tök szép és tök jó, hogy akik Fagyöngy irányába felszállnak abba a hiszembe, hogy utána majdcsak bevisz a városba a 72-es vonalán… de neeem, ehelyett barom módon áttáblázzák a buszt valamelyik 12?-esre a Fagyöngyben.
  Azt közlekededtessék már eleve 124 vagy hányas néven oks??? -.-

 • ———

  FINOMÍTSATOK A 4-eES JÁRATON FŐLEG HÉTVÉGÉN! SOK EMBERNEK AKKOR VAN IDEJE BEVÁSÁROLNI DE A 2 BUSZ AMIT FELKÜLDENEK FEHÉR HEGY FÖLÉ KUR… KEVÉS NEHÉZ LENNE LEGALÁBB A DÉLELŐTTI ÓRÁKBAN 3 DB FELKÜLDÉSE?

 • zsolo

  De 21 buszt mért kelet meg szüntetni mert innen meszesről jo volt a vásárcsarnok felé az a jártat mert 4 es re soha nem lehet felférni mért nem lehetne visszarak ni többb busz van kertvárosba mind ide akkkor mért nem lehete volna meg csinálni hogy a 25 26-os busz fehérhegyig jöne

 • Zara

  Ha az Árkád felé menne a 60-as akkor azon sírnátok.

 • Mara .

  Okoska , attól még mehet az ÁRKÁD fele , hogy az Enyezden jár ! Szerintem ! Cinikusság 5-ös !!!!!!!

 • Zara

  Eddig az volt a bajotok ott az Enyezden, hogy az Árkádot nem érintette a busz. Most megkaptátok, most a hatvanas kell…
  Nekem is kéne még 8 vonal, hogy 9 irányba eljussak közvetlenül.

 • Mara .

  Igen , a 60-as buszról van szó , vajon hogy korrigálják ?! Mikor térítik vissza az Enyezd útra ?! Miért jár a 3-as vonalon , a Keszüi úton ?! Ezzel az egyetlen busszal tudtunk , ebből a csücsökből , nem fél kilóméter gyaloglással eljutni valahova , ezt is meg szüntette , egy nagyon okos ember ! Gratulálok ! Nem értem , mi baj volt a 60-as járattal , azon kívül , hogy ritkán járt , és a legócskább buszok jártak a vonalon ! De még az is jobb a semminél ! Reméljük , sokan , akik itt lakunk az Enyezd , Olga , Júlia , stb . útcákban , hogy vissza állítják , a régi vonalat ! Köszönjük !!!!!!!!!

 • 21-es

  Megvan a megoldás!

  Az autóbusz-állomás megállót nevezzük át Vásárcsarnokra XD XD XD (úgyis csak 80 méter kb.). Úgy biztos rájönnek majd, hogy megáll a Csarnoknál a busz. Sok idiot…

 • vasas

  Persze, mert mink vásásiák büdösek vágyunk mi? Ku*va HIRDIEK!

 • Hirdi lakos

  Az itt élők eddig is naponta 8 alkalommal utazhattak Vasas és Somogy néző buszjáraton. Most ezt még 8 db busszal kibővítették így sokunk rendszeresen elkésik munkahelyéről. Nekünk maradt 12 db közvetlen Hirdi járat. Felhőtlenül tudnánk mi is örülni annak ha a Vasasi és Somogyi buszjáratok közül 8-10 db-ot először Hird felé irányítanának. Ők is körülnézhetnének mifelénk!

 • menetrend@tukebusz.hu

  Délután Pécsről Hird fele a 13Y elviszi az iskolásokat is Somogy nézésre mert had utazzák körbe a peremkerületeket úgy is ráérnek másnap reggelig. Hirdről akar Pécsre menni Ő is nézzen már körül Somogyba .Aki ezt a baromságot kitalálta szerintem soha nem járt Somogyba . Miért is van a 15-ös járat talán hogy haza utaztassa a Somogyiakat .Ne már a Hirdi járat vigye Őket is .Van nekik is járatuk 15-ös és 115-ös menjenek azzal .Tehát ezzel nem lett több buszjárat Hirdnek. Azok a Hirdiek utaznak vele akik eltévesztik és felszállnak rá Pécsen mert igenis megtévesztő!!Ezeket a járatokat hagyják meg a Hirdieknek ha már azt hirdetik hogy több járatunk van!!Na és ha fordítva lenne előbb jönne Hirdre utána Somogy.Mit is szólnának ehhez.

 • Csak Én.

  Az új menetrend úgy hibás,mint a cég.Majdnem 30 oldal hiányzik!!!Felelős kiadó:Árki Sándor!Vagy talán tévednék??????????

 • Vidéki-pécsi

  Nyolc év alatt megszoktam a menetrendet. Mit szól hozzá aki 35 éve megszokta a buszok közlekedési vonalát.
  Belegondolt ebbe valaki ?
  Ismerd meg újra városodat ! jelszóval. Szóval egy szónak is száz a vége: Ki volt ez a nem normális agy nélküli ember, aki ezt a buszvonalpálya módosítást kitalálta, illetve azzal egy cseppet sem foglalkozik senki, hogy szerencsétlen buszsofőrök eddig is eltévedtek a Siklósi úti hídrenoválás miatt. Nagyon sok kitartást és türelmet nekik az utasok tájékoztatásához, valamint az új vonalak illetve megálllóhelyek memorizálásához.

 • Vissza a 21-est!

  Érdemes lenne a Rákóczi útról is egy videót készíteni a Zsolnay szobor környékétől a Konzumig úgy 07:00 és 08:00 között, illetve 16:00 és 17:00 között. Csodálatos látvány, és önmagárt beszél…

 • Ildikóka

  Jó ötletnek tartom az új menetrendet, végre nem kell több busszal utazni, ha bármerre el akarok jutni a városban. Pécs egy nagy város aki kitalálta ezt annak csak gratulálni tudok. Tetszik.

 • Gandhira Indi

  Tényleg rokonok? Hm

 • Csak Én.

  Emberek!!!!!!!Ennél a cégnél,van egy Szatnyik Tibor nevevű emberi alakot öltött lény.Őt is kérdezzétek.Ha esetleg nem válaszol,akkor az azt jelenti,hogy egy kicsit kényes a kérdést tettél fel. 🙂 Amúgy,nem mellékesen,260 Ft-ért,15km hosszan cipelik a donorokat,a 420Ft-os gázolajjal.Ez Így gazdaságos???

 • re-pécsi

  Neki mindent szabad, a Csizi rokona!

 • pécsi

  A Pék gyerek tudomásom szerint elég rossz tanuló,inkább a sulival kéne foglalkoznia!!!!!

 • Gandhira Indi

  És…?

 • mert

  szekszárdi.
  BME-n tanul, ….
  Annyi köze van Pécshez, mint nekünk a narancstermesztéshez….

 • Gandhira Indi

  Hogy jön ide Szekszárd?

 • Pécsi

  Szerintem meg avval játszon amivel egyidős!!!

 • Állítsák

  vissza a régi menetrendet, a gyereknek meg vegyenek játékbuszokat, azzal játszon

 • szekszárdi

  hazafele
  2014.02.03 at 17:34
  “Ez többet ártott Pécsnek,mint annak idején a tatárjárás. Miért nem Szekszárdon kisérletezik?”

  Kérlek vissza ne küldd ide elég volt egyszer……:D

 • Elég

  Azt nem merem állítani, hogy rossz az új menetrend, de javaslom, Pék Patriknak és kollégáinak, hogy ne csak a térképen utazzanak, hanem buszozzanak egy kicsit. Próbálják meg kitalálni, hogy melyik napszakban, melyik buszra kell felszállni, hogy eljussanak céljukhoz.
  Telefonos és technikai segítség kérése tilos. Kizárólag a nyomtatott menetrendet lehet lapozgatni, és a kifüggesztett táblákat nézegetni, mert az utasok többségének csak ez áll rendelkezésére.

 • Krisz

  Pék és a TÁRSASÁGA vagy mi a manója húzzon el innne jó messzire, és 70-es járatokon kívűl vissza MINDENT eredeti útvonalra…!
  Azt igazán nem értem, hogy az információs-bábú miért a Zsolnay-nál álldogál? Netán az a legfrekventáltabb terület, vagy csak oda mert ki menni, mégmielőtt a sok lázadó utas fellökte volna a buszra rohanás közben…
  Sofőrök pedig jó lenne, ha a táblánál állnának meg, és nem 3 busszal arrébb… azt hiszem a szabályzatban is így van, hogy a TÁBLÁnál álljanak meg, és ha több busz áll, akkor a következő addig várjon, amíg az előtte tartózkodó busz a megállót el nem hagyta!!! Ez az Árkádnál sokmindent orvosolna!
  Talán az is, ha a Zsolnaynál a D-É-i vonalak megállója az Ítélőtábla előtt lenne, és az összes többi, ami nem kertvárosba megy, az lehetne a lenti megállóban!

 • Számit-nak

  Hát köszönöm mert én azt hittem csak én vagyok értelmi fogyatékos. hogy nem tudom értelmezni a menetrendet….speciel nekem minimum fél órával előbb kell indulnom mint eddig …mert ha nem vagyok ott lehet hogy tarja a menetidőt a városból vissza érkező járat de ha én már ott vagyok mint tegnap 20percet fagyoskodtam a hidegben és semmi logika nincs benne !!!!!

 • stoner

  A 21-est kérjük vissza.A2/a miért nem mehet a 21-es vonalán,ha már azt elvették?

 • Laci

  EGYETLEN JÁRAT VOLT CSAK KÖZVETLEN A LAKÁSOM ÉS A MUNKAHELYEM KÖZÖTT A (MINDIG KIHASZNÁLT) 21-ES ÉS AZT IS MEGSZÜNTETTÉK!!!MOST ERRE MIT ÍRJAK…MINDEN NAP LEGALÁBB 10 PERCCEL ELŐBB KELL INDULNOM, ÉS KÉSŐBB ÉREK HAZA. BENYOMORÍTOTTAK A 2 SÁVOS, SZŰKÖS, SZMOGOS, AGYONZSÚFOLT HUNGÁRIA ÚTRA 6 DB KELET-NYUGAT TENGELYJÁRATOT, AZ EGYETLEN 4 SÁVOS, SŰRŰN LAKOTT 6-OSON AZT AZ EGYET IS ELTÖRÖLTÉK AMI VOLT. NAGYON BOLDOG VAGYOK, KÖSZÖNÖM SZÉPEN TÜKEBUSZ…

 • Daindol

  Daindolba 6 óra 47 kor érkezett Kertvárosból 23-as járat. Késett, ennek következtében a menetrend szerinti 6.47-tel szemben 6.55 kor indult a Belváros irányába. A csúcs időben a menetrendet, a hosszú útvonalakon, a járatok nem tudják tartani. A menetrend változtatás előtt a 123 -as járattal 6.45-ös indulással 7.05-7.10 között a Zsolnay Szobornál át lehetett szállni a 71-es járatra. Ma reggel a 23-as 7.25-kor volt a Zsolnay Szobornál. A 21-es járattal korábban utazók panaszolták, hogy a menetrend változtatás elött csuklós buszok jártak a vonalon, most szóló buszok jönnek, zsúfolttá vált a járat.

 • A

  Üzenem hogy nem kell felsétálni az Árkádhoz, az Alsómalom utcában a Tom Market előtt is megáll a 22,23,24 igaz utána tesz egy kis kitérőt az Árkád felé de a Szabadság utcától a régi 21-es járat vonalán halad. Tudom az is kicsit távolabb van a Vásárcsarnoktól de talán még sincs olyan messze.

 • A

  “Továbbra is várják az utasok észrevételeit a Tüke Busznál a

  menetrend@tukebusz.hu email címre.” Oda kell írni nem ide 🙂

 • Tom

  Értelmezni kéne a hozzászólásokat, csak aki nincs tisztában Pécs tömegközlekedésével, az válaszol hülyeségeket. A 21-es busz hiányára nem megoldás a 22-23-24, illetve 104-es járat, hisz az a vásárcsarnok és uránváros között oldja meg a hiányt, a keleti városrész felé nem. Vannak jó oldalai is a járatoknak, de nagyon sok hiányossága is, sajnos. A keleti városrészből hétvégén ritkábban jár a 2-2/A együtt, mint korábban a 2-es. Majd megszokjuk, de ez nem előny, hanem hátrány, így ezt kéne elfogadtatni, nem azt magyarázni, hogy milyen frankó az új menetrend.

 • Krisz

  sokat kell még itt dolgozni, DE szerintem a legjobb a RÉGI rendszer volt, mert ez egy kalap nulla! Mivan, ha egy busz torlódásba keveredik, borul a menetrend, ahogy már korábbi hozzászóló jelezte!

  Átszállások helyett inkább azon kellett volna dolgozni, hogy ÖSSZEHANGOLJÁK a járatokat, és 30-60-120perces jegyeket bevezetni. Plusz nem csak vonalbérlet, hanem pl 2,3, vagy akár 4 vonalra érvényes bérletet bevezetni!

 • Tímea Evelin

  A 21-es, vagyis 2-es, jó lenne ha érintené a vásárcsarnokot, így ugyanis az Árkádtól Urávárosig a 6-os út elérhetetlen szinte…. És a 2-es vonala amúgy is sokkal hosszabb, mi Szabolcsfalusiak preferálnánk ha a reggeli 7-8 órai csúcsban menne több busz, ugyanis káosz ami itt van, viszont mehetne a régi a vonalán, annyi változtatással, hogy a Tüzér utcánál rátérne a kettes vonalára….

 • misina

  Pék Patrikot meg kellene hívni egy kis buszozásra akár hajnalban,akár hétvégén,avagy késő este is…elmenni vele együtt mindenfele,és hallgathatná az ott lakó és busszal járó emberek véleményét,akár az új menetrendről is.Fonódó hálózat…egy kalap ….50 perces menetidejű járatok…azalatt annyi minden forgalmi zavar történhet,hogy az 50-ből lehet akár 70-is és borul minden…Urán-Mecsekszabolcs 40 perc…röhej…

 • azér

  Azér nem tudtátok mer a VV6 Aurélió nem mondta be a tévébe, hogy Pécsen másképp járnak mától a buszok 🙂

 • Számit!

  Én azt szeretném megkérdezni az illetékestől, hogy miért
  ritkult meg a 73-73Y járat 8:42 -12:22 között. De egyébként sem értem ezt a menetrendet. Indul 9:02-22-42-kor valahogy nekem ez nem stimmel húsz perc a kettő közt majd 25 perc a következő. Ezt nem lehet volna arányosan elosztani.Egyébként a városba elég sok ember nem tudta,hogy most mivel menjen honnan indol mi a száma. Sokan a menetrenden se tudnak ki igazodni.

 • Bogár

  A legviccesebb a hatvanas volt reggel. Felszállunk, erre mindenki arról beszél, hogy most miért jön erre :-)))))) lenéztek minket az új buszunkról a Bogár utcán. Pék Úr ne hagyja magát! :-))) irigykednek csak.

 • Olvasó

  A hosszabb vonalak több utast is jelentenek egy buszon. Ezt már nem kalkulálták be!

 • utas

  Ha módosítanak, akkor újra menetrendet is cserélnek? Kár volt ilyen hamar kiadni, elég lett volna egy tájékoztató is.

 • hummmm

  60! 60! 60! 60!

 • Hird fertő

  Az okos szomszédom akar csak ilyen gyorsjáratozást délelőttre. 7 perc többlet Vasas, igen, de óránként van a szőlőbe busz és Kerékhegyről is. El ne vegyék mert a vén szatyor ne tud 7 percet ülni a fenekén. Eddig azon panaszkodott, hogy a vámon át kell szállni. Na az is hét perc volt. Ne haragudjanak, nálunk hirden nem álltak sorba mikor az észt osztották. Nekünk megfelel. Inkább a hatosra szálltunk át reggel az Árkádon, de úgy jó volt. Hétvégén lehetne kicsit több, de tudjuk, kevesek vagyunk, nem vagyunk sokan olyankor.
  Ezt is köszönjük! Érdekes hogy ezt a kis falut mennyire megosztja az új menetren.

 • Re: ági

  Az új 22-23-24 arra megy!

 • agi

  Én még nem igazodom ki a járatokon sajnos de olyant nem láttam még amelyik uránvárosból megy a temető felé. Nekem az lenne fontos.

 • Ürög

  Mi is hallottuk a 24-es esetét, lerobbant uránban. 25Y viszont jó volt, azzal vittem a gyereket a Széchenyi térre. Az én nevemben ne beszéljen a régit visszasíró! Tapasztalják ki!!!!

 • Reménykedők

  Tisztelt Patrik Úr !Újra és újra azt szeretnék a Hirdiek Őket is kérésüket figyelembe véve az utazásuk érdekében a 113-as járatot adjanak a déllellőti órákba egy -két 13-as járat helyet.Reméljük hogy a hétvégi járatokat sem gondolták komolyan hogy 2-óránként akad egy járat Hirdre és az is mind 13-as . Nem szeretnénk azt a választ kapni hogy lehet Volán járattal menni mert azért van a városi járat hogy Mi is utazzunk vele. Köszönettel fogadnánk ha újra átnéznék a menetrendet és figyelembe vennék kérésünket!!!

 • Miki

  Mi a 104-el mentünk a 21 helyett. 3 perccel gyorabb volt. Nekem tetszik, így tovább!
  Ameddig nem volt a 4, addig én is 21-eztem, de ez jobb a csarnoktól Uránba.

 • István

  Semmi értelme a kutyulásnak. Rosszabb lett minden. Nem tudom, mi értelme volt ennek a kutyulásnak?

 • Bernadett

  Reggel az Autóbuszállomásról futottunk a régi 21-es megállóba, hogy “elérjük” a 24-est. (Bátaszékről jöttünk reggel.) Előző nap kb. fél órámba telt kisakkozni, hogy mi is jár a 21-es helyett és mikor. Erre a megállóban szembesültünk vele, hogy ez a busz már nem is arra jár. Nagy ötletnek tartom, hogy ezt is felvitték a Konzumhoz, majd úgy kanyarodik vissza a 6-osra. A 2-es megállóban így is rengetegen voltak, így majd még többen….A szűk Rákóczi útról meg már nem is beszélve. Tudom (már utólag), hogy van megálló az Autóbuszállomás másik oldalán, de addig azért van egy kis séta…a vásárcsarnoktól meg még több. Szerintem ezt azért gondolják át.

 • Boxi

  Boxi. 2014. február 3., 24-es busz indiulási idő Mecsekszertkútról 7.05. A busz késik, mert az ajtó nem záródik. Át kell szállni Uránvárosba egy másik buszra. Zsolnay szoborhoz érkezés 7. 50.. , még 4 perc és a munkahelyen vagyok. Ezt megelőző menetrend. 24-es busz Mecsekszentkút 7.00. Átszálás Ürög felsőn a 122-es járatra, ami érintette a Kórház teret. /Iskolák, Munkaügyi Központ, Megyei kórház és stb. Zsolnay szoborhoz érkezés 7.25. Miért jobb ez a megoldás? Hány járat indul Kertvárosból? -és hogy lehet bejutni a városba, ha a másik utvonalon baleset van? Kérjük visszaállítani a 24-es /7.00/ és a 122-es /7.00/,ami közvetlen Uránvárosból indul. Köszönettel: Boxi

 • moderátor

  Ki volt az a kókler aki a 60-as járatot átvariálta ?
  Ez az egy normális járat volt ami összekötötte Kertvárost a Budai vámmal. A mostaniról mindent el lehet mondani, csak azt nem hogy emberbarát.

 • Tensz

  Késett a 22-23, de remélem a megoldás nem várat soká. Eszméletlenül jó lenne amúgy, le a kalappal. Sok fröcsögő aki sosem járt buszon itt járatja le az egészet, miközben a körzet egy ideje erre vár.
  Az első nap még a sofőrök sem tudták a dolgukat, persze dobjuk kukába mindjárt a hálózatot…
  Miért ilyen negatívak a magyarok?

 • Hiii

  Remélem még hatszázazor leírják, hogy a 21-est tegyék vissza. Isten ments, jó arra amerre megy most. Így a jó kedves tervező urak, ne higgyenek nekik.

 • nemtudomki

  A 21-es busz nagyon hiányzik a keleti városrészből a vásárcsarnokba utazóknak.

 • Budaiváros

  Nagyon örülnek az utasok.
  A korábban 15 percenként járó 27-es helyett 7.02-kor el megy egy 26-os utána pedig “már” 32-kor jön egy 25-ös.
  A korábbi 15 perchez képest a 30 perc nem valami pozitívum.
  A 3 uráni járatból legalább 1 járhatna a 6-oson (K-i irányban a Somogyi Béla úton is) így nem lenne annyira leterhelve a Rákóczi út,ami naponta lebénul mert sok autós is arra jön.
  A Zsolnay-Szobornál a körforgalom reggelente kész káosz.

 • kr

  22, 23, 24 jó ötlet. Végre el lehet jutni uránból a siklósi útig. 🙂

 • hazafele

  Ez többet ártott Pécsnek,mint annak idején a tatárjárás. Miért nem Szekszárdon kisérletezik?

 • Vissza a 21-est!

  Vissza kell állítani a 21-est, vagy legalább a kiváltó buszok lent menjenek a 6-os úton (ahol egyébként alig jár busz, pedig 4 sávos…), és fent kanyarogjanak a Konzumnál a dugóban!

 • a

  Igen a 21-est valamelyest kiváltják a 22-23-24-es járatok, de a már említett Megyeri térről előbb beérek a vásárcsarnokig gyalog, míg eme járatok megkerülik az Árkádot és a buszpályaudvar keleti oldaláról visszagyalogolok a vásárcsarnokig.

 • Marcsi

  az Árpád várost megközelíthetné egy 6-os a HŐTÁV Vezetékig,ott forduló is van. Legalább fél óránként

 • vasasi

  Minden rendben volt, csak így tovább!

 • Somogy

  Tök jó a peremkerületen lakni …reggel a 5:36.-kor induló 15 .-ös “műszaki” okok miatt nem jött …telefonon azt mondták …jön majd 5:52.-kor …köszi egy 4 éves gyerekkel a hidegbe ..a busz tömve emberekkel …hely egy száll se :(( állni alig tudtunk ,6700 ft .-ért
  És akkor a 60 asról nem is beszélve …..

 • áldozat

  köszönöm, hogy utasként csizi péter és pék patrik választási kampányában részt vehetek gyökerek

 • 1234

  Látszik hogy valaki olyan rakta össze a menetrendet és a járatokat aki valószínűleg soha nem utazik a buszokon. Katasztrófa ami eddig volt és ami most van az még inkább… Tüke Busz adtatok a szarnak egy pofont… Gratulálok…

 • Egy Alexandra dolgozó

  A Hőerőműtől 14.07, az Alexandrátol 14.10 kor induló 20/a járat 14.04kor elment az Alexandránál előttünk, senki nem érte el a délelőttös műszakból. Köszi: Tükebusz
  Még jó hogy jár arra távolsági busz is

 • Pécsi Lakos

  “viszonylag jól fogadták az utasok az új rendszert”

  Megnézném azért ezt a viszonylag “jól”-t! :DDDDD
  Már a közösségi oldalukon is tiltották a hozzászólásokat, ami nem 1db volt… Nyilván megállja a viszonylag jól a helyét. :DDDD

  A Pék maradjon a kenyér sütésnél inkább…

 • .

  Nekünk is a 21es hiányzik a legjobban!

 • nocsak Pék úr….

  Már mikor mondtuk, hogy hatalmas gond lesz a 60. járattal?
  Magasról tettek rá!!!!

 • Judit

  A 21-es nagyon hiányzik!!!!