Lekésték a nyarat az aquaparkban

Kérdéses a jövő

Sem az orfűi aquapark hivatalos oldalán, sem a pécsiek által is kedvelt strand Facebook-profilján nem jelezték egyértelműen, hogy a létesítmény a hétvégi kánikula ellenére nincs nyitva. Lapunkat felháborodott olvasók értesítették arról, hogy csak a helyszínen szembesültek a zárt kapukkal, s egy kiakasztott táblával.

hirdetés

Vasárnap estig több olvasónk is értesítette lapunkat arról, hogy egész hétvégén zárva volt a 30 fokos kánikula ellenére a pár éve átadott orfűi aquapark. A legtöbben visszajáró vendégek, a közösségi oldalon pedig kedveléseik között ott van az aquapark profilja is, sokan így ennek alapján indultak útnak, hiszen az oldal szerint 9 és 19 óra között nyitva volt a fürdő. Jelenleg is ezt jelzi egyébként a szájt.

Két hetet már elbuktak...
Két hetet már elbuktak…

Mások ellátogattak indulás előtt a létesítmény hivatalos netes oldalára is, de ott sem szerepelt – még ma sem – arra utaló jel, hogy a fürdő zárva lenne, Orfű község hivatalos weblapján pedig azt írják: júniusban nyit az orfűi aquapark.

Mint azt Németh Zsolt, a strand üzemeltetését végző cég ügyvezetője lapunknak elmondta, azért vannak csúszásban, mert műszaki gondjaik keletkeztek, ezek megoldása elhúzódott. Hétfőn dél körül még nem tudta megmondani, hogy mikor tudnak kinyitni, de reményét fejezte ki, hogy 12-én már nem lesznek zárva.

Azt mondta, a létesítmény FB-oldalán valóban az szerepel, hogy nyitva vannak, ezt a problémát orvosolják, s igyekeznek egyértelművé tenni, hogy jelenleg még nem fogadnak vendégeket.

Nemcsak Orfűn késték le a nyarat azonban, hiszen Harkányban még mindig dolgoznak a lepkemedencéken. Igaz, ott legalább a többi kültéri részt megnyitották; a lepkés részt pedig július elejére ígérik.