Kancellár: hamarosan

Bár hivatalosan december 29. az eddig még betöltetlen nyolc kancellári posztra kiírt pályázatok elbírálásának határideje, annyi már tudható, hogy többszörös a túljelentkezés a posztokra. A Pécsi Tudományegyetem egyike annak a nyolc felsőoktatási intézménynek, amelynek kancellári munkakörére nem találtak megfelelő jelöltet a korábbi kiírás alkalmával. Akkor több pécsi illetőségű szakember is pályázott, értesüléseink szerint közülük egyikük sem adta be ismét pályázatát.

hirdetés

Az első körben tucatnyian jelentkeztek a Pécsi Tudományegyetem kancellári posztjára kiírt pályázatra, ám közülük sem sikerült megfelelő jelöltet találni – legalábbis az illetékes minisztérium állásfoglalása szerint. A november vége felé lezárult első körben mások mellett Ruzsa Csaba, a gazdasági főigazgató helyettese és Lengvárszky Attila oktatási igazgató neve is felmerült.

Bár teljes titok övezi a mostani pályázatra jelentkezők névsorát, értesüléseink szerint az biztos, hogy Lengvárszky Attila nem indult el, hiszen a PTE szenátusa nemrég ismét őt választotta meg oktatási igazgatónak, így továbbra is ő látja el az ezzel kapcsolatos feladatokat.

Nem adta be pályázatát Ruzsa Csaba sem a kancellári posztra, viszont egy tucat más aspiráns igen. A felsőoktatási államtitkárság tájékoztatása szerint ugyanis mind a nyolc érintett intézmény esetében többszörös a túljelentkezés, azaz több mint száz pályázat érkezett hozzájuk a nyolc betöltetlen helyre.

A mostani kiírás elbírálásának végső határideje december 29., a poszt legkorábban december 30-tól tölthető be, de egyes információk szerint akár már a héten eldőlhet, ki lesz az új vezető az egyetemen.