Lenyomnák az MSZP-t a Szocdemek

szocdem6

hirdetés

Minden körzetben meg szeretné előzni az MSZP-t és a legerősebb baloldali formációként kerülne ki a választásokból a Magyar Szociáldemokraták Pártja. Schmuck Andor, a szervezet elnöke Pécsen azt mondta, a ma megfigyelhető baloldali széthúzás sehova sem vezet.

Balogh Zoltán
Balogh Zoltán

Négy baranyai jelöltje között két ismertebb arcot is indít képviselőjelöltnek a

Juhász István
Juhász István

szociáldemokrata párt a 2014-es országgyűlési választásokon. Az egyik pécsi körzetben Juhász István, az MSZP egykori városi elnöke mérettetheti meg magát, míg Szigetváron a Dunántúli Napló korábbi főmunkatársa, felelős szerkesztője, Balogh Zoltán indulhat. Rajtuk kívül Pécsett Gavri Edit, Mohács térségében Haraszti Gábor Sándor kapott bizalmat, hogy megdolgozzon a választók kegyeiért.

A Szocdemek – ahogy a párt magát nevezi – korábban részt vettek volna egy baloldali összefogásban, de az idősek jobb boldogulását célzó javaslataikat nem tudták elfogadtatni sem a Bajnai-féle Együtt 2014-el, sem az MSZP-vel. Pedig 80 ezer nyugdíjas bevonásával készítették el a szép korúak 15 pontját. Ezért döntöttek úgy, hogy külön pártként, külön jelöltekkel indulnak.

– Azt gondoljuk, hogy szükség lett volna összefogásra, hogy mi baloldaliak együtt tudjunk alternatívát mutatni a mai hatalom leváltására. Azt vettük azonban észre, hogy a mai baloldalon „párbeszéd a mandátumért” mozgalom indult. De mi úgy gonduljuk, ha nem pozíciókért, helyekért kell harcolni, hanem értékekért – fogalmazott Schmuck Andor.

Gavri Edit
Gavri Edit

– Ha azt látjuk, hogy a baloldal egyes pártjai elindulni sem tudnak a választásokon, hogy

Haraszti Gábor Sándor
Haraszti Gábor Sándor

az egyik legfontosabb problematika a baloldalon, hogy ki, milyen cd-t hova vitt, ha azt látjuk, hogyan tudják Gyurcsány Ferenc továbbélését biztosítani, világos és egyértelmű, hogy mi, szociáldemokraták válunk alternatívává.

Schmuck leszögezte: eddig azt gondolták, ők lesznek az egyik ellenzéki párt; most már úgy vélik: ők lesznek az egyetlen  baloldali párt 2014 tavaszától.

Elmondta azt is, hogy ezért a saját alternatívájukat mutatják fel: 106 választókerületben indítanának önálló jelöltet, s maguk mögé szeretnék utasítani az összes baloldali pártot; olyan jelölteket kerestek, akik világos alternatívákat tudnak adni, mindenki számára elfogadhatóak.

Lapunk kérdésére a pécsi esélyekről azt mondta, mindkét körzetben szeretnék maguk mögé utasítani az MSZP-t.

Bár a Szocdemek programjáról egyelőre nem esett szó, az biztos, hogy az idősek nagyobb megbecsülésének elérését zászlajukra tűzik majd. Schmuck a szocialisták ellenfeleinek tartja a pártját, egy olyan párt ellenfelének, amely egy ötszázalékos törpepárt zsarolási potenciáljával sem bírt el – utalt a Bajnai-féle Együtt-PM-re Schmuck.

Juhász Istvánt korábban megkérdeztük arról, miért szállt be a kampányba  a Szocdemek oldalán. – Hagyományok, csapat, barátság jellemzi, nem érdekekről szól, s úgy érzem, hozzá tudok járulni a baloldal megtisztításához – magyarázta Toller egykori jobbkeze. Cikkünkben azt is elmondta, annak idején miért kellett szakítani az MSZP-vel.

[box title=”Gyurcsány és a bajai videó?”]Schmuck azt mondta, végre ki kéne már derülnie, hogy a bajai videónak a hátterében kik állnak. Az ugyanis szerinte nagyon sokat segítene a baloldal számára. “Legyen világos, látszik, hogy baloldal ekézésében Gyurcsány Ferenc határozott szerepelt vállalt. Nagyon várom már  elmondja egy őszinteségi beszédben, hogy trükkök hány százait használta ahhoz, hogy megpróbáljon a hatalomra visszakerülni” – így Schmuck.[/box]

 • Kovács Attila

  Komlóinak teljes mértékben igaza van! A Molnár, Juhász, Sarkadi 30 ezüstpénzért adta el magát a Fidesznek, Páva Zsoltnak…

 • Ferkó

  Hajrá Szocdemek! Legyen végre baloldali a baloldal!

 • Pisti

  Atyaúr isten, Balogh Zoli hogyan képzeli hogy képviselni tudna, saját magát sem tudja eltartani, volt családján élősködik a mihaszna, ingyenélő.

 • valaki

  Kedves Laci, Gyuszipapa!
  Mindkettőtök irásában ott az igazság. Az első benyomásom nekem is a “savanyu” volt, de próbálják meg, legyen szerencséjùk, tessék győzzék meg az embereket, hogy ők jobbak. Nekem személy szerint már elegem van a “nyócévezésbòl”, de az elmúlt háromból is. Azok a kisemberek, akik sosem fognak a húsosfazék kōzelébe kerùlni’ de elmennének szavazni, melyiket válasszák a sok kánaánt igérő párt közùl? Azt aki csak a két kezét és a munkáját tudja áruba bocsájtani, arról ezután is lehúzzák az X-dik bőrt. Ebben az országban, ha valaki BECSÙLETESEN a munkájából szeretne megélni az elveszett. A hatalom és a pénz, aki ebbe a kettőbe egyszer beleszagol, az minden áron ragaszkodni fog hozzá, ha belepusztul az ország akkor is és mindegy, hogy piros, narancs, vagy hupilila mez van rajta.

 • Laci

  Kedves Gyuszipapa!

  Nem tudom milyen szemeteket akarsz elzavarni. Ha a jelenlegi kormányzó párta gondolsz, akkor már, így 5 hónappal a választások előtt, ideje lenne látni végre egy kormányzóképes erőt.
  Ugyanis a Schmuck Andor vezette Szocdem párt – főleg ilyen lefelé kódadó szájú unszimpatikus emberekkel – illetve a már alkalmatlanságukat mindenki számára bizonyító, Gyurcsány-Mesterházi-Bajnai féle pártok, jelenleg nagyon messze vannak ettől.
  (A 2. esetben már az is megdöbbentő, hogy miután kiderült, hogy 2006-ban minden költségvetési adatot meghamisítottak, majd teljesen eladósították és államcsőd közeli helyzetbe züllesztették az országot, még van olyan ember aki rájuk szavaz)
  Vagy az LMP, ami esélyes, hogy a parlamenti bejutáshoz szükséges küszöböt sem lépi majd át.

  A többi törpe párt egyértelműen nem nyújt alternatívát, leginkább csak a párttámogatásra hajtanak. Maradt még a Jobbik, de az még viccnek is rossz, ezért hagyjuk.

  Szerinted kedves Gyuszipapa, melyik párt nyújt ma valódi alternatívát, egy olyan helyzetben, ahol egy nagyon kemény 3 éves munka eredményeként, ma Magyarország kikerült a csődveszélyből, és minden mutató szerint a következő években folyamatos gazdasági növekedés várható. Láttunk már erre példát 2002-ben amikor, 100 nap alatt sikerült tönkre tenni mindent, amit előtte 4 évig épített az ország.
  Szerencsére a közvélemény kutatások egyértelműen igazolják, hogy ez most nem fog újra bekövetkezni.

 • Gyuszipapa

  Nem ismerem ezt a Laci gyereket de jobb is mert az írása és a messziről jött véleménye nagyon savanyú! szerintem meg nem az egy százalékról szól ez a választás hanem arról hogy ezeket a szemeteket tudjuk elzavarni!!!!!

 • Laci

  Láttam tegnap a Murphy’s külső teraszán kávézgatni a Schmuck Andort. A nagyon értelmes arcát már messziről észrevettem.
  Még csak rövid ideje élek Pécsen, ezért nem ismerem a jelöltek munkásságát. A képek alapján meglehetősen savanyú emberek. A Juhász Istvánt leszámítva mindegyiknek lefele áll a szája. Az ilyen emberekre biztos, hogy nem szavaznék. Nem egy tettekre kész képviselő látszatát keltik.

  Ahogy látom ennek a pártnak jelenleg csak az a célja, hogy elérjék az 1%-os küszöböt és 4 évig kapják az állami támogatást, amiből a Schmuck Andornak a havi fizetése mellett futja majd egy Flabelos bérletre is. 🙂

 • pont….

  nem tetszik valami?

 • Trebics

  Kedves komlói. Hogy Te mekkora hülye vagy!

 • komlói

  A 30 milliós BMW-vel járó, fél milliós Breitling karórát viselő repülős Juhász István aki 2009-ben együttműködött a Fidesszel is? A szocik is örültek, hogy megszabadultak tőle, Toller pedig forog a sírjában, hogy mi lett ebből az egykor jobb sorsra érdemes emberből. Bukott ember.

 • Nyugdíjasnak.

  Veled együtt?

 • nyugdíjas

  Ezek mind jelentéktelen emberek!