Leölnek egy csomó állatot Pécsen

A Biokom NKft. megrendelte a szúnyogirtást, így a vérszívóknak nem lesz a nyugalmuk a következő napokban. Péntektől hétfőig tart a totális háború. 

hirdetés

Pécs teljes területén, közel háromezer hektáron zajlik majd a gyérítés, amiből a peremkerületek sem maradnak ki, így  Somogy, Vasas, Hird, Nagyárpád, Postavölgy és Patacs is részesül a mentesítésben.

A Biokom Kft.pr-menedzsere, Lóczi Szidónia arról tájékoztatott, hogy  négy napon át, június 19-22. között (péntektől hétfőig) 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek; azért ilyenkor, mert ezekben az órákban a szúnyogok többsége a levegőben van.

A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer a repülő szúnyogok ellen hatásos.

Az irtás a K-Othrin ULV nevű anyaggal történik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes, a permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan.

Amennyiben csapadékos vagy szeles időjárás lenne ezeken a napokon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a munkára olyan napokon kerül sor, amikor az időjárás ezt lehetővé teszi.