Lopásgátló a virágokon

Ez még holland...

A tavasz beköszöntével megjelennek a közterületi kertekben és virágágyásokban a hagymás növények, valamint a kedvező időjárásnak köszönhetően a tavaly elültetett kétnyári virágpalánták is igen szépen pompáznak már – közölte lapunkkal a Biokom NKft.

hirdetés

Mint írták, 2013-ban nagyon eredményes volt az a „virágvédő” program, amely során a kihajtott, még csak bimbózó hagymás növényeket speciális (színtelen, szagtalan, de adott fényforrásnál világító) festékanyagot tartalmazó permetszerrel jelölték meg a BIOKOM szakemberei, hogy megelőzzék az elmúlt években megszaporodó viráglopásokat.

Ez még holland...

Tekintve, hogy a módszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket, így az idei évben is megteszik a cég munkatársai a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy megvédjék a közterületeket díszítő virágos növényeket.

Idén mintegy 98.000 hagymás növényben gyönyörködhet a pécsi lakosság a virágágyakban (Hollandiából kapott 70.000 darab, saját beszerzésű 10.000 darab, a többi az előző évekből visszaforgatott), továbbá 6.500 darab árvácska is díszíti a várost a tavaszi időszakban – közölték.