Ló****zással nyomul a pécsi szakszervezetis

Hofekker Ferenc, a pécsi buszos szakszervezet vezetője szerint a sztrájk nem elég, annál sokkal durvább eszközökre van szükség. Az érdekképviseleti vezető úgy hirdet éhségsztrájkot, hogy “közben a szalonna a hűtőben lenne”. Mindenesetre a lényeg, hogy országosan “ki******tul ütne”. Bár még ez sem elég.

hirdetés

A szabadszájúságáról ismert férfit, a Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) elnökét elbocsátották állásából, ennek ellenére – jogszabályok szerint – érdek-képviseleti vezetőként láthatja el a feladatait. Korábban az MSZP színeiben képviselőjelöltséggel is próbálkozó Hofekker most a Facebookon toborozza a legújabb akcióhoz a sofőröket.

Szerinte ugyanis az új fonódó hálózat és a munkaszervezés miatt a sofőrök sokkal kevesebb pénzt kapnak, mint korábban, s a minap tartott bértárgyaláson sem jártak sikerrel. A sztrájk “egy nagy ló***sz”, azonnali spontán munkabeszüntetést, azonnali kollektív felmondást akar.

Már a tárgyalások előtt arra szólította fel egy Facebook-bejegyzésben a dolgozókat, hogy kezdjenek éhségsztrájkba – bár eleinte nem nagyon ment a szervezés, de később azért kisebb engedményekkel már inkább: vagyis a hűtőben ott lenne szalonna, és csak munkaidőben lenne “kajaszünet”.

Ugyanakkor szerinte nem biztos, hogy ez az elegendő, hiszen az éhségsztrájk bejelentése után a jöhet a “felmondások letétbe helyezése, pár nap múlva sztrájk bejelentése! Aztán meglátjuk, lehet keményebb megoldás is!”