Szabályozná a város a magánparkolókat

Mióta városvezetői szinten felvetődött, hogy szabályozni kellene a pécsi belvárosi magánparkolókat, több cég lépett, de még mindig akadnak lehangoló látványt nyújtó placcok a város szívében. Ezért az önkormányzat ősszel jogszabályban rögzítené, mit hogyan vár el a szolgáltatást nyújtóktól.

hirdetés

A minap zárt be az Alsómalom utca és a Rákóczi út sarkán a város egyik legnagyobb magánparkolója, mert így döntött a terület tulajdonosa: egy német cég. Ettől függetlenül is akadnak bőven magánparkolók a belvárosban, többnyire üres telkeken. A legtöbb azonban igen lehangoló látványt nyújt, számos panasz is érkezik az önkormányztahoz a nagy por, zaj, és az az úttestre, járdára hordott sár miatt.

Az Alsómalom utcánál bezártak, de nem az önkormányzat miatt
Az Alsómalom utcánál már lehúzta a rolót a magánparkoló

– Tavaly kezdtük el vizsgálni, mit tehetünk. Azzal nincs probléma, hogy üres telkeket parkolási célra hasznosítanak a tulajdonosok, az azonban elvárható, hogy ezt ne a városképet rombolva és a központban lakók életét megnehezítve tegyék – jelentette ki Nagy Csaba.

Pécs alpolgármestere szerint ezért – várhatóan az ősszel – rendeletben szabályoznák, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy parkolónak, hogyan védekezzen a tulajdonos a porszennyezés ellen, milyen módon teheti azt rendezetté.

Nagy Csaba állítja, nem céljuk a szolgáltatók ellehetetlenítése, hiszen tisztában vannak vele, hogy az önkormányzat ma még nem tud annyi parkolóhelyet biztosítani, amennyire igény lenne.