Aki magára varratta a Magasházat

Hamarosan elbúcsúzhatnak a pécsiek a város egyik szimbolikus épületétől, azonban nem csak emlékként és fotókon él majd tovább a szellemház. Egy uránvárosi fiatalember, Varga Dávid pár éve magára tetováltatta a 25 emeletest, ezzel őrizve meg az utókornak.

hirdetés

A 26 éves Varga Dávid barátnője a PécsMa.hu Magasház Híradójának facebookos fotópályázatára örökítette meg tetoválását a Magasház tövében állva. Ha nem lett volna a pályázat, nem is mutatta volna be a nagyközönségnek a tetkót, ugyanis saját bevallása szerint nem a külvilág, hanem önmaga számára varratta lábszárára az épületet.

Varga Dávid

– A tetoválásnak igazából nincs különösebb története. Szerettem volna pécsi szimbólumokat látni magamon, így esett a választásom a Magasházra és a Tv-toronyra. Csak számomra fontos dolgokból áll össze a kép: a kos a horoszkópom, a gitár pedig a legkedvesebb hangszerem. A jövőben azt tervezem, hogy mecseki témával és Punnany Massif dalszöveggel teszem teljessé a rajzot – mesélte Varga Dávid.

A tüke pécsi fiatalember Uránvárosban nőtt fel, ez a kedvenc városrésze, még Uránváros feliratú pólókat is szokott magának készíttetni. Pár éve régi álma teljesült, amikor belülről is megnézhette a Magasházat, ami hiányozni fog neki, ha elbontják, de örül neki, hogy ő még utána is magán viselheti.

varga dávid, magasház2

– Azért is volt egyértelmű, hogy magamra varratok pécsi helyeket, mert imádom ezt a várost, jó az atmoszférája. Munkám miatt külföldre is járok, de mindenhol máshol kényelmetlenül érzem magam. Nekem itt nagyon jó, nem is szoktam panaszkodni, mindig igyekszem megtalálni az apró örömöket az életben – mondta Dávid.