Magasház: 76 éves néni a tulaj

Eladta a spanyol Milton-csoport a Magasházat, egész pontosan az épületet birtokló La Torre 2008 Kft.-t. A cég új és boldog tulajdonosa egy 76 éves pécsi asszony, aki viszont nem ott lakik, ahol „be van jelentve”. Bontani egyébként így is kell.

hirdetés

Különös fordulatot vett a pécsi Magasház eddig is botrányos története: a spanyol Milton-csoport ugyanis hamarjában megvált attól a cégtől, a La Torre 2008 Kft.-től, amely birtokolja a Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületét, s amelyre a minap kiadták a bontási engedélyt is.

A cég új tulajdonosa egy 76 éves asszony lett, aki a cégpapírok szerint egy Barbakán környéki társasházban él. Hosszú Zoltán Dénesnét azonban hiába kerestük ott, a szomszédok szerint már rég eladták a lakást, ahol egyébként a néni rokonai éltek – magyarázták kollégánknak a helyszínen.

Itt lakik papíron az új tulaj. A szomszédok szerint már rég eladták a lakást.
Itt lakik papíron a 25 emeletes új tulajdonosa. A szomszédok szerint már rég eladták a lakást.

A Magasházat birtokló társaságnak nem csak új tulajdonosa, de új ügyvezetője is lett Szende István személyében. Úgy tudjuk, a férfi nem ismeretlen az adóhatóság előtt, hiszen 2008-ban rajta volt a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők listáján. Őt is kerestük megadott címén, és azon az építkezésen is, amelyet ő vezet a Szőlő utcában. Nem találtuk ott, a munkatársai pedig nem tudták megadni az elérhetőségét.

Az ő irányítása alatt működött egyébként az offshore hátterű, Karib-tengeri tulajdonossal bíró Megyeri-Ház Kft. is, amely korábban társasházat épített volna a Megyeri téren.

A La Torre Kft.-nek új tulajdonosát és új vezetését októberben jegyezte be a cégbíróság, miközben a Komárom-Esztergom megyei bíróság már október 16-án elrendelte a cég felszámolását.

Kerestük a 25 emeletes korábbi tulaját, a Milton-csoport elnökét, Kovács Bence Jánost is, ám nem vette fel a telefonját.

A kormányhivataltól megtudtuk, hogy az adás-vétel nem változtat az eddig elindított folyamatokon, jelenleg is él a házra kiadott bontási határozat. Tehát teljesen mindegy, hogy kié az épület, azt a megadott időn belül le kell bontani.

hirdetés