Magasház: 76 éves néni a tulaj

Eladta a spanyol Milton-csoport a Magasházat, egész pontosan az épületet birtokló La Torre 2008 Kft.-t. A cég új és boldog tulajdonosa egy 76 éves pécsi asszony, aki viszont nem ott lakik, ahol „be van jelentve”. Bontani egyébként így is kell.

hirdetés

Különös fordulatot vett a pécsi Magasház eddig is botrányos története: a spanyol Milton-csoport ugyanis hamarjában megvált attól a cégtől, a La Torre 2008 Kft.-től, amely birtokolja a Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületét, s amelyre a minap kiadták a bontási engedélyt is.

A cég új tulajdonosa egy 76 éves asszony lett, aki a cégpapírok szerint egy Barbakán környéki társasházban él. Hosszú Zoltán Dénesnét azonban hiába kerestük ott, a szomszédok szerint már rég eladták a lakást, ahol egyébként a néni rokonai éltek – magyarázták kollégánknak a helyszínen.

Itt lakik papíron az új tulaj. A szomszédok szerint már rég eladták a lakást.
Itt lakik papíron a 25 emeletes új tulajdonosa. A szomszédok szerint már rég eladták a lakást.

A Magasházat birtokló társaságnak nem csak új tulajdonosa, de új ügyvezetője is lett Szende István személyében. Úgy tudjuk, a férfi nem ismeretlen az adóhatóság előtt, hiszen 2008-ban rajta volt a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők listáján. Őt is kerestük megadott címén, és azon az építkezésen is, amelyet ő vezet a Szőlő utcában. Nem találtuk ott, a munkatársai pedig nem tudták megadni az elérhetőségét.

Az ő irányítása alatt működött egyébként az offshore hátterű, Karib-tengeri tulajdonossal bíró Megyeri-Ház Kft. is, amely korábban társasházat épített volna a Megyeri téren.

A La Torre Kft.-nek új tulajdonosát és új vezetését októberben jegyezte be a cégbíróság, miközben a Komárom-Esztergom megyei bíróság már október 16-án elrendelte a cég felszámolását.

Kerestük a 25 emeletes korábbi tulaját, a Milton-csoport elnökét, Kovács Bence Jánost is, ám nem vette fel a telefonját.

A kormányhivataltól megtudtuk, hogy az adás-vétel nem változtat az eddig elindított folyamatokon, jelenleg is él a házra kiadott bontási határozat. Tehát teljesen mindegy, hogy kié az épület, azt a megadott időn belül le kell bontani.

 • Helybéli 37

  Páva elrepült… 😀
  élvezi a zsebébe csúsztatott milliókat a Rotary Clubban …
  Ott röhög a többi adócsaló tolvajjal.
  Azt megint repkednek a “jó származású” csemetéknek az ösztöndíjként osztogatott 2-3 millió forint. Csak nem olyannak aki meg is érdemelné…

  Tisztelt Hosszú Zoltán Dénesné !
  A stílus ami bukott, mert egy tudatlan 20 éves fogalmaz így. Nem egy 76 éves -Ő meg tanulta, hogy nem valszeg, hanem valószínűleg. Szerencsétlen nyomorék vagy.

 • Névtelen

  hol vagy páva???!!!

 • Jobb

  Viccország, viccvárosa! Szebb jövőt!

 • Maggie

  ANYÓKA , nem is annyira mamóka ? Ebből is látszik, hogy rossz lábakon áll az ország vezetése, ki engedték a gyeplőt a kezükből ! Most mit várnak ? – A cumi vagy az ujja?
  Oldják meg ! – Valaki szívni fog ……………. így is úgy is !!! Ez kellett Pécsnek, más országba, már rég + oldották volna ezt a kérdést…………. Ma, már büszkélkedhetnénk a városunkkal, de csak szégyenkezünk ! – mert, csak a csőd halmazt tudják produkálni, mind mindenbe………….. 20 év alatt ? NEM ITT KELLENE TARTANUNK !!! Ja, nem tudták máskébb meg oldani a pancserok…..

 • kozlony

  A bíróság által kijelölt felszámoló: LQD Pénzügyi és Gazdasági Szakértő Korlátolt Felelősségű Társaság, 1201 Budapest, Vágóhíd u. 65. cégjegyzékszáma: 01 09 566001.

  A felszámolóbiztos(ok): Gáspár János (an: Baksa Margit) 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 37. adóazonosító jele: 8370290493.

 • tnemmoc

  Az ügyvezető, Szende István megérdemelne egy külön cikket. A rendszerváltogatás termelte ki ezt a “vállalkozó” típust. A szőlő u-i építkezésein érdemes megkérdezni a lakókat és volt telektulajdonosokat, üzleti korrektségéről, szavahihetőségéről. Akár a verekedésig is elment az érvelésben. Gondolom az eljárás más beruházásaiban sem volt mindig EU-konform.

 • Sylvi

  Igazad van öreganyám, kopaszd meg őket!

 • KIM OR BÁN

  A Bérczesi eltársat kéne alaposan kikérdezni, ő ebben minden titkok tudója. Sok pénzt kapott már a fidesz is….

 • Hosszú Zoltán Dénesné

  Drágáim, a Magasház mostantól az enyém és fix, hogy nem fogom lebontatni. Többszintes luxusbordéllyá és menő drogtanyává alakítom, hogy minden pécsi politikus nálam verje el a dellát. Valszeg még az Orbánék is hozzám járnak majd le. Akinek nem tetszik, az benyalhat csontig.

 • xcvxdv

  Csak egy szerencsétlen balekpár…sztem sejthető hol a nagy lóvéééééé

 • Ágnes

  És biztos, hogy a néni a tulaj, vagy csak a nevén szerepel?

 • herczegh-Kovács János

  Én már csak azért sem bontanám el mivel sokadszor írom le több nagyméretű POWER slower típusú Szélgerőművet lehetne felszerelni rá és ezzel jelentősen lecsökkenteni a közvilágítás költségeit.Egyszóval TILTAKOZOM a lebontás miatt.Támogatók figyelem!!Miért ne áldozhatna rá a város?!

 • vackor

  A tényállás az, hogy az öreg mami nem fogja lebontani, mert egy vasa sincs, kénytelen lesz az önkormányzat. Majd kitalálnak még pár helyi adót és kész. fizethetünk, mint a katonatiszt. A másik verzió, hogy bontás elnapolva és még unokáink is “gyönyörködhetnek” a látványban.

 • Olvasó

  Jó, jó, le kell bontani. És akkor mi van, ha a 76 éves néni nem foglalkozik a bontással. Jól megbírságolják, amit a kisnyugdíjából nem tud majd kifizetni. A bontást meg pláne nem!

  Amúgy egy építész ismerősöm, aki a Magasház megerősítésén dolgozott azt mondja, sok tízemeletes szarabb állapotban van, mint a 25-ös 😛

 • ColT

  Vajon ezért “A La Torre Kft.-nek új tulajdonosát és új vezetését októberben jegyezte be a cégbíróság, miközben a Komárom-Esztergom megyei bíróság már október 16-án elrendelte a cég felszámolását.”
  indul-e nyomozás? Lesz-e eredménye? 😀

  Illetve, a NAV vajon miért nem tudja behajtani a manus adótaartozásait? Vajon miért nem kapták el eddig? miért a kisembereket vegzálják először?

 • Gergö-Ci

  Szerintem nem bontják le… mennyi és mennyi ilyen öreg ,vagy veszélyes épület is van Pécsett? ?? sok! Egyiket se bontották még le….és a pénz? ennyit áldoz rá a város?
  Nagyon szomorú számomra ,hogy egy ilyen épület így végzi..le kell
  bontani….ahelyett hogy valami lett volna belőle..
  Rossz látni,hogy így szétbontották,szét lopkodták. A mai technológiával biztos lehetne belőle kihozni valamit de hát ez van ….Csak úgy – ha valaki végignéz rajta az jut eszébe igen ez megélt szebb napokat is,
  Mennyi család otthona volt ez!
  Kár érte….

 • Re Névtelen

  Melyik szót nem érted? A “tulajdonost” vagy az “ügyvezetőt”? Az előbbi az öreglány, az utóbbi a fickó!

 • Névtelen

  most idős nőé, vagy férfié lett a toronyház?

 • Magyarország , Én igy szeretlek !

  Sejthető volt , hogy eladásra kerül az épület !
  Sajnos nem volt sehol sem meghirdetve , így sokan lemaradtunk róla .

 • Kérdés

  Ez jó… “Tehát teljesen mindegy, hogy kié az épület, azt a megadott időn belül le kell bontani.” Akkor most mi van? Rossz szappanopera, aminek a vége bőgés! LeBőgés!

 • lator

  La Torre ? —> LATOR 🙂

 • nice move

  most mi ebben a különös ? volt aki egy percig is elhitte hogy majd valaki beleinvesztál akár egy krajcárt is a bontásba ?

 • nocomment

  Vicc az egész 🙂 Arra is kí
  váncsi lennék h sikerült eladni az előző cégnek és h mit sumákolt vele a város amióta lakatlan.

 • Attila

  Ok! Csak, nehogy a tényleges tulajdonos perelje majd a várost?!