Magasház: megmozdult a tulajdonos

A városnak is tízmilliókkal tartozik a tulajdonos

Van eredménye annak, hogy az elmúlt hónapokban többször is eljárást indított a Baranya megyei kormányhivatal a pécsi 25 emeletesnél kialakult veszély miatt. A Grupo Milton projektcége, a  La Torre 2008 Ingatlanfejlesztő Kft. ugyanis megteszi az első lépéseket a ház védelmére.

hirdetés

A kormányhivatalt írásban értesítette a tulajdonos, hogy egyetért az épületfelügyeleti hatóság határozataival, szakértői anyagokkal. Így megkezdik az épület körbekerítését, a terület lezárását, valamint figyelmeztető feliratokat helyeznek el, rögzítik a veszélyes ablakokat.

Kovács Bence János, a Grupo Milton elnöke lapunknak elmondta: ők már ezer fórumon ezerszer elmondták, mi  a helyzet a házzal.

-Akárhányszor bekerítettük, mindig lerombolták a kerítést, de ismételten megtesszük, a házat újra őriztetni fogjuk – mondta.

Arra a kérdésünkre, hogy ház életveszélyessé minősítése után akár kiadhatják a bontási határozatot is, úgy reagált, hogy ennek a módját keresték ők is korábban.

– Mindenki tudta, hogy le kell bontani, volt is rá tervünk, ahogyan a fejlesztésre is, de a 2008-as válság keresztbe húzta a számításunkat  – tette hozzá. – Azóta kiderült, hogy ebből már csak veszteség lehet, immár az a célunk, hogy megszűnjön a veszély.

A megyei kormányhivatalt vezető Hargitai János szerint a határozott és erőteljes fellépésük meghozta azt az eredményt, hogy az ingatlan tulajdonosa a jövőben együttműködik a probléma megoldásában.

Szerinte, az épület sorsának végleges rendezésében immáron közelednek az álláspontjaik: a szakértői vélemények alapján a kormányhivatal eddig is az épület lebontását tartotta lehetséges jó megoldásnak, és ebben a ma már a tulajdonos is partnernek mutatkozik.

  • carey200

    Ez a nyilatkozik sem kecsegtet semmi jóval:2013-ban a 2008-as válságra hivatkozni pofátlanság! A bekerítéa semmit nem old meg,bőven jubilálni fog a Magasház mai állapoptában 2016-ban,akkor lesz a 40.születésnapja…A vezetési impotencia folytatódik!

  • azta

    Fizetni mikor fognak?