Magyar Kupa: nem érdemelt vereséget a Pécs, de két kihagyott tizenegyes túl sok

A nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-1-re nyert a Paks, de nem látszott, melyik az első és melyik a harmadosztályú csapat. 

Megismételte a Kisvárda ellen nyújtott jó teljesítményét a PMFC a Magyar Kupában. Akkor egy góllal jobb volt első osztályú ellenfelénél, és ez elég is volt a továbbjutáshoz, hiszen a sorozatnak abban a szakaszában egy meccs döntött. Most azonban már oda-visszavágókat rendeznek, a Paks elleni párharc első felvonását Pécsett rendezték szerdán délután kettőkor.

Teljesen egyenrangú partnere volt a sokszoros válogatott Böde Dániellel felálló vendégeknek a PMFC az első félidőben, sőt, talán valamivel jobban is játszott, aminek meg is lett az eredménye. Egy kapushiba után a védő Rácz László szerzett gólt, így 1-0-ás pécsi vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő álomszerűen indult, büntetőt kapott a hazai gárda, ám Tihanyi Olivér fölévágta a tizenegyest. Nem sokkal később egy nem túl közeli szabadrúgásból a paksi Kecskés kapu felé ívelte a labdát, aminek Kovács Benedek kapus alászaladt, a játékszer pedig a kapuba pottyant. A pécsi csapatot szemmel láthatóan megzavarta a kihagyott tizenegyes és a potyagól. Két perccel később egy szép támadás végén Sajbán Máté fejelt a kapuba.

Nekidurálta magát a PMFC, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, egy gyönyörű támadást csak szabálytalanul tudtak a paksiak megakasztani a tizenhatoson belül. Az újabb büntetőnek már a gólszerző Rácz László szaladt neki, de a felső kapufára rúgta a labdát. Volt még egy hatalmas gólhelyzete a csereként beállt Kónya Dávidnak is, de a százas ziccert megfogta a paksiak kapusa, Holczer Ádám.

A végén nagyon nyomott a Pécs, de nem sikerült az egyenlítés.

Összességében csak a két kihagyott büntető miatt kesereghetett a szép számú, becslésünk szerint legalább 1500 fős közönség, mert a csapat újra egyenrangú ellenfele volt egy két osztállyal feljebb játszó gárdának.

A visszavágót jövő szerdán este hattól rendezik Pakson. Bár az itthon bekapott két gól soknak tűnik, a mostani meccs alapján lehet keresnivalója idegenben is a PMFC-nek.

A mérkőzés krónikája az MLSZ szerint:

Fotók: Müller Andrea