Így “bas..tat” és “ge..izik” az MSZP-s jelölt

Minősíthetetlen szavakkal tarkított sajtótájékoztatót tartott Hofekker Ferenc, a baloldal képviselőjelöltje, aki a Tüke Busznál működő szakszervezet vezetője is egyben, arról, hogy miért akarta több, mint tízszeresére emelni a buszok bérleti díjat, csaknem 600 milliós terhet akasztva ezzel a városi cég nyakába.

hirdetés

Megírtuk, a Tüke Busz szakszervezeti vezetője és baloldali képviselőjelölt, Hofekker Ferenc azt akarja, hogy emeljék több mint tízszeresére a buszok havi bérleti díját. Ezzel viszont nem csak a Tüke Busz menne csődbe, de a sofőrök is munka nélkül maradnának – közölték a cégnél. A szakszervezetis egyébként április óta alig jár be dolgozni. Hofekker ellen emiatt fegyelmi eljárást kezdeményezett a cég vezetése.

A szakszervezeti vezető mindezidáig nem volt hajlandó arra, hogy megmagyarázza döntését. Ma ugyan megpróbálta ezt tisztázni egy sajtótájékoztatón, de az káromkodásokba és magyarázkodásba fulladt – semmiféle konkrétum nem hangzott el.

hofekker3

A rendkívül homályos magyarázkodás közel egy órán keresztül tartott, miközben repkedett a “ge*i” és a “bas**ttál” kifejezés a szájából. Hofekker arra próbált rávilágítani, hogy a várost  – szerinte – milliárdos kár érte már évekkel ezelőtt, amikor létrehozták a Tüke Buszt és nem a PK Zrt.-t tartották meg (ahol egyébként ő felügyelőbizottság tagjai is volt).

Itt meghallgathatja a kulturált sajtótájékoztató eme ge..is részét.

Itt pedig megköszöni, hogy ba..tatták.

Ezt követően különféle jegyzőkönyvekből, bírósági ítéletekből ragadott ki részleteket minden különösebb összefüggés nélkül, majd rátért a bérleti díj kérdésére. A baloldal képviselőjelöltje azt mondta, ő a tízszeres emeléssel csak védeni akarta a Tüke Buszt. A zavaros érvelést azzal magyarázta, hogy a PK buszainak bérbevételére lett volna jelentkező máshonnan, így pedig elvihették volna a pécsi buszokat. Az, hogy kik, vagy milyen cégről van szó, nem tudta megmondani, és semmilyen írásos dokumentumot sem tudott erről felmutatni.

A sajtótájékoztatón több újságíró is rákérdezett, hogy arról a cégről van-e szó, amelyik szerepel a több milliárdos kézzel írt számlán, amin 2009-ben elpassszolták Pécs összes buszát.

Így passzolták el a buszokat
Így passzolták el a buszokat még 2009 elején.

A szakszervezetis azonban nem akart neveket mondani.

A sajtótájékoztatón nem, azt követően viszont egy MSZP-közeli blog munkatársának, illetve baloldali újságíróknak azt mondta, tervei szerint feljelentést tesz Árki Sándor, a Tüke Busz cégvezetője és Páva Zsolt ellen, mert csődbüntettet gyanít a “háttérben”. Tőlünk pedig helyreigazítást szeretne kérni, mivel azt írtuk róla – többek között, hogy alig jár be dolgozni április óta, pedig ő munka érdemrendet is kapott 1988-ban.

Saját maga kérte a munkaideje csökkentését.
Saját maga kérte a munkaideje csökkentését.