Majdnem meghalt a mellműtét miatt

Elfertőződött műmelle miatt került életveszélybe egy komlói lány. A lány melle kilyukadt a staphylococcus fertőzéstől, az egyik dunántúli klinika országszerte ismert orvosa ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt a rendőrség, a klinikával szemben költségvetési csalás miatt a NAV nyomoz.

hirdetés

Kínok kínját élte át az elmúlt egy évben az a komlói lány, aki csak egy rutinmellplasztika műtétre feküdt be az egyik dunántúli magánklinikára. A mellműtét után a varratok elfertőződtek és gennyeztek. A lányt 39 fokos lázzal szállították vissza a klinikára, ahol újra megműtötték.

A szilikon gyártója és az Egészségügyi Engedélyezési Közigazgatási Hivatal szekértői véleménye szerint nem szabadott volna az egyszer használatos implantátumokat két alkalommal kivenni, elmosogatni, majd újra visszahelyezni. A fertőzés ezek után elhatalmasodott, a staphylococcus baktériumok elkezdték felfalni a szövetet, így a mell két helyen kilyukadt, úgy, hogy a szilikon implantátum is kilátszott a két centiméteres elfeketedett lyukakon.

– Lelkileg nagyon megviselt, még mindig szenvedek, bár már nagyjából sikerült korrigálni az elrontott műtétet a szekszárdi kórházban, ahol kicserélték az implantátumokat, helyreállították az elszakadt izmokat és elroncsolódott bőrréteget – mondta lapunknak a lány. Az ismert plasztikai sebész ellen foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség.

– Már várjuk a nyomozóhatóság vádemelései javaslatát, de még nem érkezett meg – mondta Kutas Tamás, a pécsi ügyészség szóvivője, aki megerősítette a folyamatban lévő nyomozások tényét, de részleteket nem mondott.

– Utólag derült ki, hogy a magánklinikán több, a műtétekhez szükséges belegyező nyilatkozatot is aláhamisították az ügyfelem helyett, amit az írásszakértői vélemény is alátámaszt, ezért ismeretlen tettes ellen okirat-hamisítás miatt is eljárás indult a klinikával szemben – mondta Csapliczky Tamás ügyvéd.

A feljelentés után a klinikán több házkutatást is tartottak, a rendőrség után a Nemzeti Adó és Vámhivatal is kivonult, dokumentumokat foglalt le. A NAV költségvetési csalás gyanújával folytat eljárást – mondta lapunknak Kuperczkó Adrienn, pénzügyi nyomozó, a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense, aki a nyomozás miatt nem mondhatott részleteket. Az orvos lapunknak azt állította, a kellő gondossággal járt el, ezért őt nem terheli felelősség.

Képünk illusztáció