Május 14-én, A padlással nyit a színház Pécsett

Bár a 4 millió beoltott valószínűleg hamarabb meglesz, Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója alaposan szeretne felkészülni a közönség fogadására.

A kormányfő már múlt pénteken bejelentette, hogy melyek lesznek a nyitás következő lépései. Ha hazánkban elérjük a 4 millió beoltottat, sok egyéb intézmény mellett kinyithatnak a színházak, amelyeket védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. Mivel jó eséllyel ezen a héten elérjük a 4 millió első oltottat, lapunk megkereste Lipics Zsoltot, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját. Arról érdeklődtünk, hogyan készülnek az egyre közeledő nyitásra.

– Természetesen már mi is nagyon várjuk, hogy ismét kinyithassuk kapuinkat a közönségünk előtt – mondta a direktor. – Ugyanakkor megfontoltak is vagyunk, így most úgy készülünk, hogy május 14-én fogjuk megtartani első előadásunkat a színházban. Tudom, hogy valószínűleg a jogi lehetőség már ezt megelőzően is adott lehet, azonban több tényező miatt is időre van szükségünk a felkészülésre. Egyrészt, ha megérkezik a kormányhatározat a nyitásról, nekünk egyeztetnünk kell a színészekkel, a technikai személyzettel, és természetesen a jegyértékesítési folyamatot is be kell indítanunk, ehhez pedig időre van szükség. Illetve, mi még pár hetet azért szeretnénk várni, és figyelni, hogyan alakulnak az esetszámok. Mindennél fontosabb ugyanis számunkra, hogy a közönségünk a lehető legnagyobb biztonságban élvezhesse előadásainkat.

Bár a klasszikus színházi előadásokra így még egy kicsit várni kell, azért a PNSZ addig is igyekszik a közönségének kedveskedni valamivel. Április 30-án, azaz most pénteken indul a színház Erkélykoncertek sorozata, amelyben musical-, opera- és operettslágereket adnak elő a Pécsi Nemzeti Színház erkélyéről. Ezek a koncertek természetesen ingyenesek lesznek, és bárki meghallgathatja őket, aki a belvárosban sétál.

És, hogy mivel várja vissza május 14-én a színház az nézőit? Lipics Zsolttól megtudtuk, hogy A padlás című musical kerül először színpadra a hosszúra nyúlt kényszerszünetet követően.

Hirdetés