Májusig lehet káosz a pécsi utakon

Májusig villog a város különböző pontjain

Már több hónapja kötélidegzetet követel a pécsi autósoktól a tény, hogy hol az egyik, hol a másik rendőrlámpa nem működik. Nem hibaelhárítás az oka, hanem egy átfogó modernizálás. Ezt követően – várhatóan májusig bezárólag – gyorsabban lehet majd áthaladni Pécsen például a 6-os úton.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, nyáron kezdte kezelésbe venni a Magyar Közút a 6-os és az 58-as utat és a Siklós felé vezető 58-ast. Mintegy kétszáz lámpát cserélnek ki és a vezérlőgépeket is modernekre cserélik. Az átalakítások majdnem egy évig tartanak; Pécsen még a tavasszal is lehet emiatt nem működő rendőrlámpa.

Pécsi Norbert Sándortól, a Közút szóvivőjétől megtudtuk, hogy a 6-os úton például keletről nyugati irányban haladnak. A Komlói úti kereszteződéstől mindeddig a Lánc utcáig jutottak a korszerűsítéssel, az azt követő szakaszon most, s ezt követően dolgoznak.

jelzőlámpa

A pécsi autósoknak résen kell lenniük, mert ilyenkor csak a táblákra hagyatkozhatnak, s egymás segítésében bízhatnak. Mivel azonban sok az agresszív és figyelmetlen, na meg a szabályokat nem teljesen ismerő autós a városban, érdemes figyelni a villogó sárgánál; onnan is belénk jöhetnek ugyanis, ahonnan nem is várhatnánk.

Forgalomirányító rendőr pedig csak a kritikus csúcsforgalmi időszakokban segíti a közlekedést.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy – bár ki kell böjtölni – az átalakítások után sokkal könnyedebben végig lehet majd autózni Pécsen. Például a forgalomtól függ majd az irányítás, s valamennyi csomópontban lehetőség lesz arra, hogy a szabad jelzés hossza a járművek sűrűségének függvényében változzon.