Már megint hó miatt riasztanak

Kedden újra hóra készülhetünk, az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki, helyenként 5 centit meghaladó hó is eshet Baranyában. 

hirdetés

Aki már a tavaszt várta, annak még egyelőre valóban várnia kell. A meteorológia szolgálat jelentése szerint ugyanis keddre virradó éjszaka a Dunántúlon és északon már havas esőbe, havazásba vált a csapadékforma.

Reggelig főként a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Mecsek) pár centiméter, helyenként 5 centimétert meghaladó hó hullhat. Kedden az intenzívebb csapadék fokozatosan a déli és keleti országrészre szorul vissza, miközben a hideg levegő beáramlásával még inkább a havas eső, havazás lesz a jellemző.

A pécsieknek rossz hír, hogy leginkább a Mecsek környékén, illetve az Északi-középhegység keleti részén, majd estétől az Alföld északkeleti részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hullhat pár cm, helyenként 5 centimétert meghaladó hó. Emiatt Baranyára, illetve három másik megyére citromsárga riasztást adtak ki.

hó, Szabolcsfalu
Kedden újra hóra lehet számítani

Ahogy arról beszámoltunk, Nyikoláj, a pécsi állatkert barna medvéje a múlt héten azt jósolta, már nem tart sokáig a tél. Remélhetőleg a maci nem téved, és a tél valóban már csak utóvédharcokat folytat.