Már szerdánként is piaccá változik

Szerda délután 14 órakor megnyílt az első szerdán rendezett termelői piac a Búza téren. A szombatonként zajló, tavasztól őszig tartó Búza téri piac nagy népszerűsége miatt döntött úgy a városvezetés a Pécsi Patrónus Nkft.-vel, és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-vel közösen, hogy egy héten több alkalommal is helyet biztosít az őstermelőknek terményeik árusítására.

hirdetés

A piacon nem csupán a legalapvetőbb zöldségekkel, gyümölcsökkel és húsokkal találkozhatunk, számtalan kézműves termék – szörpök, lekvárok, savanyúságok, tejtermékek – is gazdára lel. Sőt, sok dísz- és fűszernövénnyel is találkozhat az, aki a Búza térre látogat.

Girán János alpolgármester megnyitójában elmondta, a szombatonkénti nagy sikerre való tekintettel gondolta úgy az önkormányzat, hogy a hét közepén, szerdán is megrendezik a termelői piacot a Búza téren délután 14 órától.

Több mint 30 termelő jelentkezett a piacra, ez is bizonyítéka a rendezvény sikerének. Amíg lesz áru, eladó és vevő, minden héten lesz termelői piac – mondta az alpolgármester.

Búza téri piac3
Bőséges a választék a standok között sétálva

Girán szerint ez nem csupán a helyi termelőknek egy bemutatkozási és bevételi lehetőség, a pécsiek is ugyanúgy profitálnak a termelői piacokból, hiszen folyamatosan friss, egészséges zöldségekhez, gyümölcsökhöz, húsokhoz juthatnak.

A tapasztalatok szerint elsősorban pécsi és Pécs környéki őstermelők jelennek meg a piacon, de a rendezvény nem csak a helyiek körében népszerű, sok turistát is odacsalogat a standokhoz.