Már vasárnap is lehet buszjegyet, bérletet venni

Sok pécsinek okozott eddig problémát a bérletvásárlás: az irodák korán zárnak, zsúfoltak, ráadásul szombat-vasárnap nem is elérhetőek, holott a hétvégén lejár a bérlet, hétfőn reggel pedig nem lehet már buszra szállni. A hétfőn átadott Utascentrum a Főpályaudvar épületében mindhárom problémára megoldást nyújt. Hosszabb nyitvatartási idővel működik, ráadásul vasárnap is nyitva tart. Nagy előnye pedig, hogy nem csak a helyi buszjáratokra, hanem már vonatokra is lehet jegyet, bérletet váltani.

hirdetés

A Főpályaudvar központi csarnokának jobb oldali szárnyában nyílt az új közösségi közlekedési pénztár, amit Girán János alpolgármester adott át Feldmann Mártonnal, a MÁV-START Zrt. vezérigazgató-helyettesével, és Kiss Tiborral, a Biokom Nkft. Ügyvezető igazgatójával együtt.

A megnyitón Girán János szerint az elmúlt évek alatt a tömegközlekedés óriási fejlődésen ment keresztül Pécsett. A buszcsere program keretén belül 56 légkondicionált és akadálymentesített busz érkezett a városba, a fonódó hálózatnak köszönhetően egyre egyszerűbb és gyorsabb a városrészek közti utazás.

máv, jegypénztár, hl04
Girán szerint újabb fejlesztések is várhatóak még

– Nem állunk meg, további fejlesztések is várhatóak: jönnek az elektromos buszok, újabb dinamikus utastájékoztató táblák Kertvárosban és Uránvárosban – tette hozzá az alpolgármester.

Feldmann Márton elmondta, a magyar vasúti közlekedés ebben az évben ünnepli 170. évfordulóját. Most is, ahogy a hosszú évek folyamán bármikor, folyamatos a kényszer a megújulásra, hiszen lépést kell tartani a haladó kor igényeivel. Ennek egy új lépése a közösségi közlekedési pénztár létrehozása.

máv, jegypénztár, hl03
Vonatjegyek, buszjegyek és buszbérletek mind egy helyen – hétvégén is!

A vezérigazgató-helyettes arról is beszélt, fontos szándéka a MÁV-START Zrt.-nek az is, hogy ahol csak lehet, kapcsolja össze a tömegközlekedés különböző ágait. Erre szintén jó példa a most nyílott Utascentrum.

Munkanapokon 6-18 óráig, szombaton és vasárnap 8-18 óráig tart nyitva az új közösségi közlekedési pénztár.