Marad a fordított 3-as és 6-os

A sofőr folyamatosan látja majd egy kijelzőn, hogy tartja-e a menetrendet

Az Árpád-felüljáró felhajtóágának átadásával nem kerülnek vissza eredeti útvonalukra a 3-as és 6-os jelzésű autóbuszok – jelentette be a Tüke Busz Zrt. honlapján. Mint ismert itt korábban a javítások miatt megfordították a buszok belvárosi irányát. Most már így is marad…

hirdetés

A nyári időszakban diákmunkások bevonásával elvégzett felmérés alapján megállapította a Tüke, hogy a 3-as és 6-os buszokat napi szinten igénybe vevő utasaink 49%-a mindkét körüljárási irányt megfelelőnek ítéli, 28%-uk szerint azonban az ideiglenes (Ipar utca irányú) kör az optimálisabb, és a megkérdezettek csak 23%-a fogalmazott úgy, hogy a körüljárás az eredeti irányban ideális.
Statisztikailag 99,5%-os biztonsággal elmondható, hogy a többségnek az ideiglenes körüljárás a megfelelő.

– Szakmai érvünk a megfordított irány mellett, hogy az új, Főpályaudvarról induló 70-es buszcsalád Kertváros irányába egy megállóból indul a 3-as és 6-os buszokkal (a belvárosi megállók többsége estében), így azonos oldalon sűrűbben számíthatnak buszokra utasaink. Számításaink szerint így napi szinten – az összes utas teljes utazási idejét tekintve – mintegy 56 órával utaznak kevesebbet a kertvárosiak – közölte a vállalat.

Amennyiben visszafordulna a körüljárás, akkor a Temető – Maléter Pál út felé közlekedő 70-es és 6-os buszjáratok egymással szemben állnának meg a belvárosi részen, ami a komfortérzeten és a követési időkön is jelentősen rontana a cég szerint. Szerintük a további hálózatfejlesztési javaslatokba – peremkerületi járatok, vasasi, hirdi, patacsi, ürögi buszjáratok Belvárosba való bekötésébe – sem illene bele a belvárosi körüljárás eredeti irányba való visszaállítása

Így azt a következő menetrendváltásig felfüggesztik, és a lehetőségeket közlekedésszakmai szempontok alapján tovább vizsgálják.

 • majak

  Robi!

  Már a cikk olvasásakor éreztem, hogy előbb utóbb valaki felteszi ezt a kérdést. Pl úgy lehet, hogy egy utasnak mondjuk egy perccel kevesebbet kell utazni, és van 3360 utas.

 • Hiii

  Nem férnének el a buszok a másik oldalon, mert a 4-es miatt rövidítették a megállót. Bár a parasztnál sem férnek el. Egyébként ki****ottul mindegy merre megy hamarabb, mert relatív az, hogy honnan nézzük.

 • öregpécsi

  Nyáron is utaztam elég sokat mind 3,mind 6-os buszokon napközben,de engem a kutya sem kérdezett meg,bár láttam diákokat,akik strigulázták,hogy melyik ajtón menniyen szállnak fel ill.le.Ha ez volt a felmérés,akkor az egész egy nagy hülyeség.
  A 3-as busz köszönő viszonyba sincs a 70-es családdal,a 6-os pedig csak a Krisztina felé közlekedőknek-eddig is arra járt(a 70-es család pedig minden hiresztelés ellenére kiváltotta va 7-st ill. 62-et ill. 61-st egy közös járattal napközben.
  Ami pozitívum,hogy-1992 óta lakom a rózsadombon,és egyfolytában bombáztuk a céget,hogy egy busszal be lehesen jutni a belvárosba,ez most 21év után sikerült,ez “hatalmas siker”.
  Amúgy meg véleményem szerint semmi sem idokolja a jelenlegi fordított menetet.Nem gondolom azt,hogy oly sokan utaznak a főpályudvarra-3,6-buszokkal,hogy arra kellene elsőbséggel közlekedtetni .Az,hogy szembe járnak a buszok,ez egy fikció,mivel a főpályaudvaron eddig is minden kertvárosba járó busz elérhető volt.
  Az NAV elötti buszmegállóban napközben csak némi közelharc után lehet gyalog közlekedni a járdán buszravárók miatt.Nem bizos,hogy célszerű volt mindhárom kertvárosi buszt ott megállítani-fordított utvonal!

 • vackor

  Kedves Naja!

  Kénytelen voltam eddig is a neten böngészni, de úgy gondoltam gyorsabb és egyszerűbb a kis könyvecske, mint állandóan ki-be kapcsolni a gépet.

 • hmm

  én azt nem értem hogy a 70esekből miért kell öt busz, elég lenne egy is. ha kevesebben utaznának a 70eseken akkor nem lett volna ma tömegnyomor a 73ason…olyan okos dolgokat tud kitalálni a tükebusz.

 • Emichné Papp Ildikó

  Szép Napot!
  Nem tudom kitől kérdezték meg de az én munkahelyemen senki nem tud róla hogy lett volna bármiféle felmérés sőt két kolléganőm férje buszsoför és ők sem hallotak ilyesmit !!!
  Nem a nyugdijasokat kell megkérdezni !!!!!!!!!! Nem beszélve aról hogy így nekem hosszabb a menet időm és sokkal korábban kell elindulnom hogy be érjek!!

 • Robi

  Arra azért kíváncsi lennék, hogy lehet napi 56 órával kevesebbet utazni, ha 24 órából áll egy nap……

 • naja

  Vackor, ahelyett, hogy neten néznéd a menetrendet 🙂

 • vackor

  Megvettem a 340Ft-os menetrendi tájékoztatót pár napja. Köszi Tüke busz, hogy máris aktualitását vesztette a 3-as és a 6-os vonalon.

 • Kételkedő

  Na azt nem hiszem a hogy a 73-as vonalon kevesebbet utazunk !
  Ezt ki állapította meg? Az nagyon frankó, hogy egyenesen bevisz a városba. Kíváncsi lennék rá! Reggeli órákba a Rózsadombról jön a busz a Malomvölgyi megállokba, már alig lehet felférni a buszra. A reggeli csúcs nem fél óra! Valami iszonyat ez 73-as járat! Kérjük vissza a járatunkat!!!!!!!!!

 • Lacko

  Jobb is így, már féltem mikor csináljék vissza. Gratula