Maradjon-e a buli a téren?

Gyorsan elszállt a Sétatér Fesztivál két hete, ezért utánajártunk, hogy lenne-e igény a szervezők, a vendéglátósok és – ami a legfontosabb – a pécsiek részéről  a folytatásra.  Vajon kinek érné meg, hogy kint maradjanak az eszem-iszom egységek?

hirdetés
[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RHtOQDXh4kw” width=”650″]

 

Június 5-én, a POSzT-tal együtt startolt a Sétatér Fesztivál, mely során ellepték a Szent István teret a kirakodó kézműves vásárok, borozók és vendéglátó egységek. A banzáj e hét vasárnapján búcsúzik a pécsi közönségtől, azonban pár éve egy hasonló fesztivál során ráhúztak a szervezők egy kicsit, és a Szent István tér egy hétig még bódékkal volt tömve. Ez felkeltette érdeklődésünket, utánajártunk, hogy ha idén is lenne rá igény a vendéglátósok, a vendégek vagy a szervezők részéről, akkor kint maradnának-e a téren kitelepült egységek. A választ megkaptuk!

Trafik

A Trafik üzletvezetője, Boda Péter elmondta lapunknak, hogy ők már a Sétatér alatti két hétnek is örülnek, különösen amiatt, hogy bódéjukat általában folyamatosan vendégek lepik el, a jó idő pedig külön öröm volt számukra. Hozzátette, hogy szerintük csakis akkor lenne érdemes kint maradni még egy hétig a vendéglátósoknak, ha csak a 6-8 bódé maradna. Szerinte a mostani 40 túl sok lenne, különösen jó program hiányában a ráhúzás csak mínuszba sodorná a vállalkozásokat.

koncert
A Rúzsa Magdi koncerten rengetegen voltak

Tiffán Pincészet

Ifj. Tiffán Imre, a Tiffán Pincészet üzletvezetője elmondása szerint ők a Sétatér Fesztivál indulását tartották jónak, de  ahogy haladt előre a programsorozat a lelkesedés is lankadt, amit Ruzsa Magdi szerdai fellépése ellensúlyozhatott. A pincészet nem akarja a folytatást, de azt egyelőre még nem tudják, hogy  pozitív vagy negatív eredménnyel zárnak.

Blöff

Klepah Iván, a Blöff üzletvezetője szerint ha jó az idő és jók a programok, akkor a Sétatér Fesztivál nyereséget hozhat, ám rossz idő esetén ez nincs így, ráadásul ha nincsenek koncertek, akkor még kevesebb lehet a vendég.

– A dolgozók elfáradnak két hét alatt, ha tovább maradnánk, akkor az már talán sok lenne nekik. Ettől függetlenül azt mondom, a folytatásról döntsenek a pécsiek – teszi hozzá az üzletvezető.

Sétatér
Megérné programok nélkül?

Matias Pincészet

Mikes Márk, a Matias Pincészet üzletvezetője szerint éppen elég hosszú a Sétatér Fesztivál a maga két hetével. Ők sem igazán maradnának.

– Programok nélkül nem tudnánk nyereségre szert tenni. Komoly bevétel inkább csak hétvégén van, valamint a fesztivál első hetében jellemző a hatalmas lelkesedés. Hétköznap az emberek dolgoznak, nyaralnak, sokáig nem lehet őket tűzben tartani – mondja az üzletvezető. Hozzáteszi, már most csökken forgalmuk, amit a VB esetleg feléleszthet, de ez is csak lutri, hiszen sok mindentől függ, hogy a pécsiek hol nézik a meccset.

A szervezők és a vendéglátósok álláspontja mellett pedig szeretnénk, hogy az olvasók is elmondják a véleményüket, hiszen az egyik legfontosabb, hogy mit gondolnak erről a pécsiek.

Örülne, ha júniustól szeptemberig tartana Sétatér Fesztivál?

Eredmények

Loading ... Loading ...