Maradnak az oszlopok, de hirdetnek is?

Még több mint egy évig láthatjuk Pécsen azokat a henger alakú hirdetőoszlopokat, amelyeket Europublicity Kft. állított fel még 2014-ben. A néhol teli plakátokkal virító oszlopok pénzt termelnek a városnak, évente közel négymillió forintot.

hirdetés

Rontják a városképet, néhányuk nem funkcionál megfelelően, ennek ellenére pénzt termelnek Pécsnek hirdetőoszlopok. A Europublicity Kft.-nek összesen 22 nagyméretű, henger alakú hirdetőoszlop elhelyezésére van szerződése a Biokom Nkft.-vel.

Az érintett felületeket 2014 áprilisában helyezték a város különböző pontjain, s a kontraktus értelmében 2018. március 31-ig reklámozhatják a hirdetők ajánlatait.

hirdetőoszlop, hl03
Nem szépek, de pénzt termelnek

A pécsi városházától megtudtuk, a város nem akarja felbontani szerződést, hiszen a huszonkét oszlop éves szinten 3,7 millió forintnyi bevételt termel a városüzemeltetési társaság számára. A cég a befolyó összeget közterületek kezelésére, rendbetételére fordítja, ezért ez a pluszforrás jelentős értéket jelent a város számára.

Úgy tűnik, hogy az egy évvel ezelőtt kirobbant fővárosi botrány után Pécsen – egyelőre – nem lesz polgári akció a „hirdetőhengerek” miatt. A tulajdonos Europublicity Kft.-nek kell gondoskodnia a plakátok megfelelő kihelyezéséről és az oszlopok állapotának rendben tartásáról.

15 napos határidő
A pécsi önkormányzat közgyűlésének a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályairól szóló önkormányzati rendelete alapján a reklámhordozó folyamatos karbantartásáról a reklámhordozó tulajdonosa és a hirdetmény közzétevője egyetemlegesen köteles gondoskodni. Továbbá a rendelet előírja azt is, hogy az idejét múlt hirdetményt egyetemleges kötelezettként a hirdetmény közzétevője és az, akinek az érdekében a kihelyezés történt 15 napon köteles eltávolítani.