Nem a büntetgetés a célja a közteresek új vezérének

Továbbra is Märcz János maradhat a pécsi közterület-felügyelet élén, miután a Jogi és Ügyrendi Bizottság keddi ülésén az ő pályázatát támogatta a szervezet vezetői posztjára kiírt tenderen.

hirdetés

Märcz János csoportvezetőként a tavaly augusztus elsejével nyugdíjba vonult Tubák Zoltántól vette át a testület vezetését, a feladatokat mostanáig ideiglenesen megbízott vezetőként látta el.

A december 20-i határidőig ketten nyújtották be pályázatukat a posztra, Märcz János mellett Csányi László egykori adónyomozó, aki tavaly óta ügyintéző a Deutsche Postnál Németországban. A Jogi és Ügyrendi Bizottság kettőjük közül a szervezetet jelenleg is irányító Märcz János kinevezését javasolta közgyűlésnek.

Dr. Juhászné dr. Müller Marianna, a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke a döntést úgy indokolta, hogy a városvezetés elégedett volt Märcz eddigi tevékenységével, munkáját megfelelően végzi. Ezért február elsejével határozatlan időre őt javasolják a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjének, havi bruttó 550 ezer forintos illetménnyel. A pécsi képviselő-testület csütörtökön hoz döntést.

Märcz Jánossal tavaly augusztusban készítettünk interjút, amelyből kiderül, hogy a közteresek nem csupán büntetni tudnak – a közhiedelemmel ellentétben –, hanem egyebek mellett figyelnek a KRESZ szabályainak betartatására, foglalkoznak ebtartással, köztisztasági ügyekkel, a zöldterületek rendeltetésszerű használatával, különböző fesztiválok és kitelepülések ellenőrzésével is.