Másfél évet ülhet a rendbontó pécsi szatír

A Pécsi Járásbíróság január 10-én kétrendbeli garázdaság vétsége, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntette és kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és bűnügyi költség megfizetésére ítélt egy fiatal pécsi férfit.

A büntetése 1 év 6 hónap börtön, plusz 92 094 forint bűnügyi költség megfizetése. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

A vádlott férfi még 2017 júniusában, ittas állapotban kiabált, szitkozódott, az arra gyalogosan közlekedő személyekkel üvöltözött, majd megragadott, rángatott és felborogatott több szemetes kukát egy pécsi téren. A téren áthaladó kerékpárost sem kímélte, rá fenyegető, szitkozódó kijelentéseket tett, miközben támadóan megindult felé, egy alkalommal meg is ütötte hátulról. Erre a kerékpáros elveszítette az egyensúlyát, és kis híján nekivágódott a mellette parkoló személygépkocsinak, de sikerült elmenekülnie. A vádlott folytatta a műsort: kiabált, szitkozódott, majd több kukát is felborított, kiöntött, mint később kiderült, nem csak alkohol, szintetikus kábítószer hatása alatt is állt.

Még az év októberében újra „lecsapott”. Pécsett egy utcában sétált, amikor meglátta az előtte haladó sértett nőt, majd követni kezdte. Utcáról utcára követte, majd mikor a nő megfordult, látta, hogy a vádlott a nadrágját combközépig letolva önkielégítést végez. A vádlott ekkor megragadta a lány ruházatát és elmondta, mit akar. A nő elkezdett segítségért kiáltani, amit a közelben lakó férfi meg is hallott, és a nő segítségére sietett.

Egy hónap sem telt el, a szatír megint követni kezdett egy hazafelé tartó nőt, akit egy társasházi lépcsőház előtt ért utol. A sértett ekkor éppen a lépcsőház bejárati ajtaját próbálta meg kinyitni. A szatír ekkor hátulról benyúlt a nő lábai közé, majd vadul elkezdte  tapogatni a nő felsőtestét, melleit. Segélykiáltására a vádlott elmenekült.

Még mindig november: a rendbontó szatír reggel nyolc órakor, egy helyi járatú autóbuszon utazott a belváros felé, ahol hangosan kiabált, szitkozódott, hangoskodás során két alkalommal erőteljesen belerúgott az autóbusz hátsó ajtajába, ami ennek következtében résnyire kinyílt. Magatartásától az autóbusz utasai megriadtak és több utas elhúzódott tőle a busz eleje felé. Ezt látva az autóbusz vezetője egy buszmegállóban megállt, ekkor a vádlott az ajtót kézzel kifeszítette és a buszról leugrott. Az autóbusz vezetője és egy utas a vádlott után mentek és őt a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Hirdetés