Matyi kiborította a pécsi sportvezetőket

Végre kiteríti a kártyákat?

A milliárdos vagyonnal rendelkező Matyi Dezső lefitymálta a városi támogatás 10 milliós összegét. Szerinte az megalázó. A többi sportvezető kiakadt. 

A könyvkereskedelemmel, borászattal is foglalkozó Matyi Dezső a Supka-ügyben tartott tájékoztatón borult ki, mondván a PMFC állami támogatást azóta nem kapott, hogy ő irányítja a klubot. Matyi Dezső pedig azt is találta mondani, hogy a pécsi adófizetők pénzéből kapott 10 milliós támogatás „inkább megalázó, mintsem segítség lenne”.

hirdetés

A nagyvállalkozó szavain a pécsi sportvezetők is megrökönyödtek.

A PVSK-nak az életet jelentené

A tizenhárom szakosztállyal rendelkező közel ezer igazolt sportolóval rendelkező PVSK ügyvezető elnöke, Czerpán István azt mondta, nekik az életet jelentené, hogyha a 18 milliós városi támogatás mellett még tízmilliót kapnának.

Az elnök szerint ők napi gondokkal küszködnek, de ezt nem szokták a nyilvánosság elé tárni, a probléma megoldásán dolgoznak. Úgy látja, nemcsak az összeg számít, hanem a gesztusok is, hiszen köztudott, hogy nehéz anyagi helyzetben van a város.

Egy Adria Liga döntő is bőven beleférne

Az NB I-es PVSE férfi kézilabdacsapat elnöke, Nagy Zsolt szerint nekik egy tízmilliós összeg elhozná a Kánaánt, nagy örömmel fogadnák el ezt a pénzt. Ők egyébként húszmilliót kapnak egy évben.

Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezetője szintén azt mondta: természetesen ők is örömmel fogadnák a pénzt, s bár valóban nem túl sok pénzről van szó egy nagy csapatra nézve, de a sportfinanszírozás jelenlegi helyzetében minden forintnak örülni kell.

A Pécsi Kajak-Kenu Klub elnöke, Csaba András szerint ők ekkora pénzből már jelentős eredményeket is el tudnának érni, akár válogatottjuk is lehetne. Mint mondta, idén 300 ezer forint városi támogatást várnak, más forrásuk sincs. Az utazásaikra összedobják a pénzt, rendszerint a szülők kölcsönt vesznek el azért, hogy a gyerekeknek csónakjuk legyen.

A Városháza nem kívánta kommentálni a történteket. A PMFC-nél egyébként ez a tízmillió forint vélhetően mindössze néhány játékos havi bérére elegendő.

 • Na igen

  Ameddig az ilyen Supka félék havi fizuja bruttó 3 millió (kb 2 misi kézbe havonta), addig nem is lehet csodálkozni azon, hogy “kevés” a 10 millió. Ilyen alapon persze az Isten minen pénze sem lenne elég.

 • Baltazár

  Ennyi okos ember!A Pamacs utánpótlása kb.kettőszáz fiatal nekkik kellene a támogatás!Csak egy példa a PVSK azaz a Vasút!Támogassa a MÁV! Az evezősök menjenek O!rfűre,vagy MohacsraJa,hogy a halakat zavarnák?Nézzétek meg mennyi a támogatás más városokban!Van ahol egy nullát hozzáírhatsz,hogy lehet ilyen cikket írni és miért kell a sportvezetőket összeugrasztani?Szerencsétlen szibariták,vagy trollok?

 • Kosaras

  Ki tudja mennyi a klub költségvetése? Lehet tényleg kevés a támogatás? Mennyit kap a jelenleg favorizált kosárcsapat? És persze a sok szerencsétlen kéregetőt is kéne segiteni/ugyan nem sportolók csak emberek./ .Az éhező állatokról már nem is beszélek. Kell a sport de megdögleni se kéne!!!!!!!!!!!!!

 • Sanyi bácsi

  Pécsi,
  Már mi másról lenne itt szó mint a Matyi saját hobbijáról?
  Profi sportot , azaz jelen esetben egy veszteséges vállalkozást éveken keresztül támogatni adófizetők pénzéből?
  Mondja már meg valaki, hogy miféle szabadversenyes kapitalizmusról lehet itt beszélni ahol a profitot privatizálják és a veszteséget szocializálják?

 • Szerintem

  Szerintem pedig nem kevés! Ha fociznának a srácok és nem pénzt keresnének, akkor több néző lenne, nagyobb érdeklődés, jelentősebb reklám bevétel és a közvetítésekből is sok-sok millió jönne be évente. De ehhez focit kellene csinálni. Ez nem megy! Máshol sem, de itt sem. Ez nem könyvesbolt!

 • pécsi

  Sanyibá, még igazad is lenne, ha a Matyi saját hobbijáról lenne szó. De itt a PÉCS első számú futballklubjáról beszélünk, 10 millió, az tényleg kevés.

 • szemle

  Ezért kell kinyögnöm az éves adókat!

 • Sanyi bácsi

  Ja, még valami.
  Itt nem a 10 millió, azaz a zsemle kicsi hanem a Matyi pofája nagy.

 • Sanyi bácsi

  A tavalyi évhez képest idén is 200 millió forint van elkülönítve sporttámogatásra az önkormányzatnál.
  Tavaly 20 milliót kapott. Nem tetszett neki.
  Idén 10-et. Lefitymálta.
  Mégis mennyi volna elég a disznó kapitalistájának?

 • Jónás

  A cikk valahogy azt sugallja, hogy el kellett volna fogadni a város nagylelkű 10 milkós ajánlatát. Olyan sportágakat vet össze, amik abszolút nincsenek egy lapon. PVSK? Ott elillanak a pénzek, főleg ha a deblasio is belenyúl. PVSE kézilabda? Moór Esztike. Egy újabb tolvaj. Kajak-kenu? A volt PVSE-immár PSN legszegényebb szakosztálya.

  Amúgy egy milliárdosnak 10 milkó aprópénz. Nehogy már egy olyan városnak kelljen köszönetet mondania, amelyiknek még a ****e is kilóg. Ez a saját cége, azt csinál vele, amit akar. A sok focista inkább örüljön, hogy finanszírozza őket vki és hogy egyáltalán van pécsi foci miatta. Ennyi.

 • pécsi

  igaza van a Matyi úrnak.

  A cikk, szerintem nem teljesen korrekt, mert pl hogy lehet összehasonlítani, egy kajak kenu szakosztályt, egy futballklubbal?

  A PMFC nem kapott az államtól egy vasat se, de az természetes, hogy a Fradinak, meg Debrecennek stadiont építenek.

 • Bagi

  Dezsőke! Húzzon el a csapattól. Hagyja a focit azokra, akik értenek hozzá.

 • papa

  jó a cikk. kitekint, hogy betekintsünk!