Botrány a PMFC sajtótájékoztatóján

Megint nem tudja, mi van...

Érdekes bejelentéssel állt elő Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa a csapat pénteki sajtótájékoztatóján. Korábbi bejelentésével szemben mondandója szerint mégis marad Supka Attila a Pécsnél, egészen 2015-ig. Supka viszont nem is értette, mi folyik körülötte.

hirdetés

Mint azt a tulajdonos újságírók előtt elmondta, Supka Attila marad a PMFC vezetőedzője egészen 2015-ig, a továbbiakban szakmai vezetőt neveznek ki mellé, aki segíti majd munkáját az előttük álló időszakban.

Mindez azért érdekes, mert a PMFC-MATIAS sajtóközleményben három nappal ezelőtt azt jelentette be, hogy a csapat tulajdonosa, Matyi Dezső és Supka Attila vezetőedző a megegyeztek, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. A közleményben akkor már jelezték is, hogy a szerdai MVM-Paks elleni Ligakupa találkozón a szakmai stáb irányítja majd a csapatot.

A csapat a szezon eddigi mérkőzéseinek nagy részén jóval a várakozások alatt teljesített, 17 forduló után 19 ponttal mindössze a 14. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban. Matyi Dezső tulajdonos a szezon elején azt szerette volna, ha csapata a 6.-8. helyen végez a szezon végén.A magyar futball tragikomikus sajtótájékoztatóján Matyi közölte: „amikor az ember meglátja a menyasszonyt, akkor szerelmes, így volt ő Supka Attilával is, de az embert érik csalódások”, de ennek vége.

Bevallotta, türelmetlen az edzőkkel – hat év alatt tíz edző járt Pécsett – , de Supka idején nem jöttek az eredmények, holott a keret nagy részét ő hívta Pécsre. Matyinak az sem tetszett, hogy a vezetőedző állítólag másra hárította a kudarc okait.

Supka Attila kijelentette: jogi kérdésekben nem kíván nyilatkozni, erre a menedzsere hivatott, saját véleményét pedig megtartja magának. Az edző azt mondta, hogy neki nincs jelenleg szerződése, és már felmentették a munkavégzés alól. Ő már pakolt, amikor szóltak neki, jöjjön a tájékoztatóra.

Matyi ekkor kérdőre vonta, hogy „miért is van itt Attila”? Az igazi adok-kapok pedig csak ezután kezdődött. A vita tárgya az volt, hogy ki, mit csinált és mondott a szerdai ligakupa meccs előtt a székházban. A veszekedés végül abbamaradt, majd rekord gyorsasággal lezárták a sajtótájékoztatót, és gyorsan távoztak.

A beszólogatós veszekedésről készült videót itt nézheti meg!