Mecseki Srácok: röhejes a Momentum, de nincs min nevetni

Végy néhány fiatalt, kavard meg őket, dobd meg őket egy kis pénzzel, aztán verj át mindenkit, hogy civil vagy, és máris kész az új politikai mozgalmad. Vagyis itt egy újabb röhejes erőlködés – a MecsekiSrácok blog írása.

hirdetés
Valahogy nehezen vette be az ember gyomra, hogy vannak olyan civilek, akik pénzt, energiát nem kímélve, a családi életüket, a barátaikat félretéve képesek hónapokat azzal tölteni, hogy aláírásokat gyűjtsenek egy olyan ügyben, ami – akárhogy is vesszük – politikai döntés. A Momentum lelkes emberei pedig ezt tették – ugye, önként és dalolva, boldogan az olimpia ellen.  És össze is hoztak – elméletileg – 266 ezer aláírást. De nem is ez a lényeg, inkább az, ahogyan most hirtelen a semmiből (ugyan már) előrukkolnak azzal, hogy ők bizony 2018-ban elindulnak a választáson. 
 
Badadumm. 
 
Mert ők csak véletlenül, meg nem is akarták. Aztán itt vannak a szokásos áldumák, hogy “rettenetesen félnek” az emberek, meg nekik olyan a tagságuk, meg annyira nincs pénzük, hogy egyik aktivistájuk ajánlotta fel, hogy kölcsönadja az autóját. 
 
Nem, azzal semmi gond, ha valaki politizál, vagy politikai karriert épít (vagy akar), ahogyan azzal sincs, ha valaki tanár, vagy mérnök és így tovább. A gond azzal van, hogyha nem vállalja fel. Mégis milyen lenne, ha a tanár azt mondaná, most csak kicsit tanítok, egyébként meg nem, meg nehogy kiderüljön, hogy az vagyok. Vagy a mérnök csak nem vállalná fel, hogy ő tervezte a házat, ami ráomlott a családra?
 
Közröhej. 
 
A Momentum pedig ezt csinálta, ami azért is szánalmas, mert a valódi civil szervezetek akcióit is gyanússá teszi. És mégis: ki alkalmazna egy olyan tanárt, aki nem akar tanítani, vagy egy olyan mérnököt, aki nem vállalja a felelősséget? Ki akarna olyan politikusokat, akik civil köntösbe bújva politizálnak? 
 
Vajon miért-e köntös? Egyszerű a válasz: a baloldali liberális oldal így akar – sokadjára – bázist építeni, átmenteni magát. Ott szöszöl a Momentum mögött Haris Éva, a szocialisták háttérembere, megbukott királycsinálója, aki az ultraciki baloldali főpolgármester-jelölt castingolása után dobta be a jegesvödrös ultraciki Falus Ferencet. Tudjuk, milyen sikerrel. Meg ott van még Szabó Pál is, aki akkorát alkotott az MSZP minisztereként, hogy alig emlékszünk rá. 
És eljőve a Momemtum csillaga, hiszen hát kellene valami. VALAMI. 

Legyen tánc, meg univerzális balhé, ahogy azt a két mémmé vált ősszavazó is elmondta: 

Mégis milyen baloldal az, amelyik arról beszél, hogy ő aztán megegyezik mindenben, zálogházmultimilliomos pécsi szocialista ezt még megfejeli azzal, hogy “Budapesten mi zajlik, arról fogalmam sincs”

A nagy politikai túlélő ex-szocialista alpolgármester, Kunszt Márta DK-s pécsi képviselő aztán leszögezi, hogy csak Gyurcsány Fletó lehet az ország vezércsillaga, de erről senki nem beszélt velük. 

Erre fel néhány nap múlva Gyurcsányt azonnal elkezdi ekézni az MSZP-s Botka László miniszterelnökjelölt-jelölt-jelölt (jelöltke), aki előtt nem sokkal még azt találja mondani a fényes múltú MSZP elnöke, hogy “ők összefognak mindenkivel, akivel lehet”. Édes szívem, mondd már meg, hogy mégis kik és kivel?

Nagyon úgy néz ki, hogy baloldalon nemhogy káosz van, meg fogalmatlanság, hanem valójában nem is létezik baloldal, csak marakodókat látni, új és régi huszárokat, akiknek már rég nem számít a baloldaliság, hanem a túlélés, meg némi népszerűség.

Az, hogy az MSZP milyen nevetséges, rozsdás szélkakas, íme egy videó, hogy mennyire nem az elvekről van szó, hiszen a nevetőgörcsös Kunhalmi Ágnes itt még csodálatos dolgokat mond az olimpia megrendezéséről:  Ezt mondta a szoci az olimpiáról – teccikérteni?
Közröhej.
De mit is várjon attól párttól az uccaembere, akinek választási lehetőségként Dopeman nevű mosatlan szájú és -életű sötétséget kínálják fel képviselőnek? A Momentumról pedig mindent elárul, hogy elnökségi tagja lehet egy olyan figura, akiről mindent elárulnak saját mondatai“istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”.

 • Bence Illés

  Hát igen, egyetértek. De régen sokkal jobb volt ez az oldal is. Nem votl ennyire erőltetve a kormánypropaganda, voltak érdekes cikkek. Most meg….

 • László István

  Persze, ez már a BAMA előtt, tudjuk, és persze arról is lehetett látni, hogy előtte kivel volt. De nem ez a baj, létezzen irányultság, jusson érvényre az adott oldali vélemény – egy olyan minimálisan elvárható szellemi és nyelvi színvonalon, hogy ne forduljon ki azonnal mondjuk egy közepesen tájékozott, és még csak nem is feltétlenül véresszájúan ellenoldali olvasó, aki elsősorban mégiscsak PÉCSI minőségében tévedt ide. Viszont az a baj, hogy egy ilyen portálról még csak nem is az adott irányú véleményt és a hozzá kapcsolódó, esetleg méltányolható érvrendszert ismerhetem meg, hanem csupán azt a retorikát, amivel a saját nyáj 60-as IQ alatti részét célozzák.

 • Bence Illés

  “Némi vállalt politikai irányultság”? Van hogy a cikk mind a négy oldalán kormánypropaganda fut (Gyurcsány – Vona, vagy épp 25%-os bérnövekedés). Egy jó ideje már Fidesz közeli kezekbe került ez a lap is.

 • László István

  Vágom, tartom: pont ez az übergáz, hogy egy regionális portál, amely pont ezzel a jellegzetességével, még ha némi vállalt politikai irányultsággal is, de az ilyen színvonalú szardobálástól legalább kellő távolságot tartva tarthatna számot helyi érdeklődésre, ilyen szinten érzi szükségesnek bekenni magát szarral és nyíltan elengedni a kezét minden 60-as IQ-n felüli olvasójának.

 • Bence Illés

  S én még anno Gyurcsány alatt “féltem”, hogy nincs szólásszabadság.

 • A. Zimmer

  A végén a szólásszabadság és a független újságírás utolsó fellegvára Simicska médiabirodalma lesz.

 • Bence Illés

  Pár hete-hónapja olvastam, hogy megvette valami Fidesz közeli média. Ugyanúgy Bama (Dunántúli Napló) is hasonló kezekbe került.

 • A. Zimmer

  Ez Pécs városának lapja kellene, hogy legyen, viszont nem az, inkább valami helyi Ripost utánzat, hozzánemértő bloggerekkel. Sajálatos, hogy ennyire sikerült tönkretenniük ezt is.

 • Bence Illés

  Ez egy átvett CTRL C + CTRL V írás.

 • Bence Illés

  Az ember szemét kiszúrják a laponkénti 10 kormányhirdetés: vagy Vona Gábor Gyurcsánnyal, vagy, hogy MAgyarországon 500%-kal nőttek a szakmunkás bérek. S mégcsak nem is reklám szinten vannak, mert adblock kicsapná őket, ezek mind a weblap részei.
  Nem tudok ma már olyan megyei lapról, ami ne kormánykézben lenne…

 • A. Zimmer

  Elvileg nem, elvileg városi média lenne, amit a mi adóinkból tarttanak fenn.
  Gyakorlatilag meg igen.

 • A. Zimmer

  Fizetett hirdetést olvashattunk.

 • bocsánat elnézést

  remélem troll vagy. vagy a szerző 😀

 • bocsánat elnézést

  Ritka ostoba, buta írás, gondolom megrendelésre született. Máskor is közöltök blogokról írást? Ajánlanék párat, ahol még írni is tudnak és nem szavakat raknak egymás mögé céltalanul. 266 ezer, mecseki srácok 😀 szégyen, hogy léteztek.

 • László István

  Segítene az írásod megítélésében, ha tudnánk, vagy-e már nyolc éves. Persze hogy ezzel címlapos lehettél, az elsősorban a szerkesztőséget minősíti. Vagy ha ez az adott álláspontból kihozható érvrendszer maximuma, akkor azt is.

 • pszeudoértelmiségi

  pécsma.hu please, go home, you’re drunk.

 • Bence Illés

  Pécsma ugyebár Habony-média, tehát le KELL hozni ilyen cikkeket, bár eléggé nem sajtó-termék szintű.
  Amúgy sajnos igaz. Pár hülyegyerekről van szó, balliberális érdekeltséggel. Én sem támogatom az olimpiát, de mivel ilyen szervezetek kezdeményezték, szándékosan alá nem írtam volna.

 • Zozzy Osbourne

  Minden szava igaz. Nagyon jó írás!

 • gizi

  Nyolcadikban jobb fogalmazast irtam ennel…ingyen.