Még 300 ezer forint kellene a gyerekonkológiának, dobjuk össze!

Rengetegen támogatták már a pécsi gyermekonkológiát pénzzel, eszközökkel, játékokkal, mikor mire volt szükség. Ez természetes is, hiszen létezik-e nemesebb cél a beteg kicsik meggyógyításánál, amin a kórházi osztály munkatársai éjt nappallá téve dolgoznak? Egy adománygyűjtés segítségével most közel 10 millió forintos ultrahangkészüléket szeretne vásárolni az onkológia alapítványa. A kampány még három napig fut, már csak 300 ezer forint hiányzik a célhoz. 

Dr. Ottóffy Gábor adjunktus, a pécsi gyermekklinika onkohematológiai osztályának vezetője korábban lapunknak elmondta, jelenleg a klinika főépületében található ultrahangkészülékkel tudják megvizsgálni az onkológián kezelt kis betegeket, amire elsődlegesen súlyos állapotban lévő gyerekeknél van szükség.

Ez, mint mondta, megoldható – hiszen kezdettől fogva így van –, de főként télen, esőben, vagy például csak tolószékben mozgatható kicsik esetében problémás, hiszen sokszor azt a pár száz métert sem könnyű megtenni velük. Kiemelte, természetesen nem arról van szó, hogy a gyerekeket így nem tudják megfelelően ellátni. Az eszköz azonban nagyon nagy segítséget jelentene a mindennapjaikban, ezért nagyon hálás mindazoknak, akik segítenek a cél elérésében.

Ti utaltatok már?

Most így áll a gyűjtés (2020.10.19.,12:00)

hirdetés
Hirdetés