Még mindig nyomoznak a Zsolnay-gyárnál

Továbbra is nyomoznak a pécsi Zsolnay-gyárnál – tudtuk meg az adóhivatal bűnügyi osztályától. Kérdés, hogy figyelembe veszik-e a volt dolgozók nyilvános vallomását, ami néhány napja került fel a világhálóra. 

hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei tavaly tavasszal vonultak ki a Zsolnay Porcelánmanufaktúrához, hogy ott iratokat foglaljanak le és kihallgassanak olyan embereket, akik érdemleges információval rendelkeznek a gyár gazdálkodásáról. Akkor költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a NAV a Zsolnay-gyárnál.

Bár voltak olyan pletykák Pécsen, miszerint a hatóságok letettek a bűnügyi eljárás lefolytatásáról, ám kiderült, hogy továbbra is nyomoz a hatóság.

A NAV a megkeresésünkre ugyanakkor többet nem árult el arról, hogy jelenleg milyen gyanúval, ki vagy kik ellen zajlik az eljárás és hogy van-e gyanúsítottja az ügynek.

Az adóhatóságot arról is megkérdeztük, hogy a minap a volt Zsolnay-dolgozók Facebookra felkerült videós anyagát is figyelembe veszik-e a nyomozás során, lévén abban több dolgozó is rendkívül súlyos dolgokat állít, úgy mint a Zsolnay-negyed felé nyíló rácsos kapun távozott sokszor a porcelán, de a titkárságra is vittek fel a porcelánokat, valamint leselejteztek ép porcelánokat is.

Pénzmosás, terrorizmus-ellenes ügyosztály is képben
Egy korábbi dokumentum szerint a Legfőbb Ügyészség Terrorizmus, Pénzmosás és Katonai Ügyek osztálya is dolgozott a Zsolnay-gyár ügyén, hiszen ők jelölték ki a szekszárdi hatóságot „a szükséges intézkedések megtétele végett és a nyomozás törvényessége feletti felügyeletével és a vádemeléssel kapcsolatos ügyészi feladatok ellátására”. Azt, hogy pontosan miért került képbe ez az ügyosztály, továbbra sem tudni
.