Tele a város kampány-plakátokkal

Most tényleg megígérték, hogy leszedik a választási plakátokat a pártok. A legtöbbet az MSZP-sek helyezték el, de az LMP és a Haza Nem Eladó Mozgalom is kitett magáért. A ragasztgatás viszont életveszélyes. 

hirdetés

Április 6., a parlamenti választás időpontja előtt néhány nappal árasztotta el Pécset az MSZP képviselőjelöltjének, Tóth Bertalannak a plakátcunamija, hiszen óvatos becslések szerint is legalább 10 ezer darabot helyezhettek el a baloldali aktivisták néhány nap leforgása alatt.

[box title=”Olvasóink megmondták” box_color=”#e142e6″]A korábban meghirdetett – nem reprezentatív – szavazásunkon az olvasók 78 százaléka mondta azt, hogy semmi hatásuk nincs, csak idegesítőek, és csak 22 százalékuk vélte úgy, ezek a reklámok beleégnek az agyba. Egy másik szavazásunkon a többség (67 %) szintén úgy vélekedett, döntését nem befolyásolják ezek a hirdetések, mert tudja, hogy kire szavaz. 22 százalék nem tudta eldönteni, van-e értelmük. Mindössze 11 százalék voksolt amellett, hogy valóban befolyásolják őket a választási plakátok, hiszen amelyik jobban tetszik, arra szavaznak majd.[/box]

Szinte mindenhová raktak a portréból, a főbb közlekedési utak melletti villanyoszlopok majdnem mindegyikéről még most ő tekint vissza az autósokra.

tóth bertalan, választási plakát5

A jogszabályok szerint már csak néhány napig maradhatnak fenn a plakátok, miután a választások után 30 napjuk van a pártoknak arra, hogy eltávolítsák a reklámokat az egyébként nem hirdetőoszlopként funkcionáló tárgyakról.

Tóth Bertalan, MSZP-s jelölt szerint már megkezdték a plakátok leszedését, s hétfőig, a megadott határidőig végeznek is a munkával. Hasonlóképpen nyilatkozott az LMP-s Keresztes László Lóránt is, aki megjegyezte azt is, hogy eddig az EP-választáson való induláshoz szükséges aláírásgyűjtésre koncentráltak, immáron azonban a hirdetések eltávolítása a cél.

A Fidesz és a Jobbik nem helyezett el utcai felhívásokat Pécsett – csak hivatalos és engedélyezett plakát helyekre, mondván, nem akarják, hogy a hirdetésekből később városi szemét legyen. Az ő óriás plakátjaik eltávolítása tehát nem az ő, hanem a hirdető-tábla tulajdonosának feladata.

[box title=”Életveszélyes a plakátolás” box_color=”#bc3434″]Az E.ON szerint az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében semmilyen hirdetőanyagot nem szabad elhelyezni hálózati elemeken, oszlopokon, transzformátokon. Ez ugyanis közvetlen életveszéllyel járhat, a már kihelyezett táblák például egy üzemzavar esetén nehezíthetik a javítási munkálatokat, akadályozhatják munkatársaikat – közölte a cég kommunikációs munkatársa, Varga Ivett. [/box]